ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑ. Η ιστορική πόλη της Μονεμβασίας και ολόκληρος ο Δήμος Μονεμβασίας, γιόρτασαν την επέτειο της Απελευθέρωσης της πόλης, η οποία αποτελεί ημέρα μνήμης και απόδοσης φόρου τιμής, στους αγωνιστές που έδωσαν την ζωή τους για την απελευθέρωση της πόλης από τους Τούρκους, στις 23 Ιουλίου 1821.

Αίσθηση έκανε η παρουσία της αντιδημάρχου Οικονομικών του Δήμου Αθηναίων Λάκαινας κ. Εύας Κοντοσταθάκου, η οποία διακριτικά παρευρέθηκε στον εορτασμό της επετείου και παρακολούθησε τις εκδηλώσεις.

Η Εύα Κοντοσταθάκου, σε δήλωσή της στο notospress.gr για την επέτειο της Μονεμβάσιας αναφέρει: «Η αυτοθυσία, η δύναμη και η αυταπάρνηση όλων των ηρώων συμπατριωτών μας που συμμετείχαν στην Επανάσταση του 1821, αποτελεί ένα ηχηρό μήνυμα αδούλωτου πνεύματος και παλικαριάς και εξέφρασε την πεποίθηση ότι οι θυσίες και οι αγώνες των προγόνων μας για την απελευθέρωση του Γένους, θα αποτελούν για πάντα παράδειγμα προς μίμηση για τις νεότερες γενιές των Ελλήνων».

Να σημειωθεί ότι η κ. Εύα Κοντοσταθάκου γεννήθηκε και μεγάλωσε στους Μολάους. Διακρίνεται ως αντιδήμαρχος με κρίσιμο χαρτοφυλάκιο στον Δήμο Αθηναίων. Δεν αποκλείεται να αποτελέσει μια από τις επιλογές του Κυριάκου Μητσοτάκη στο ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας για τον Νομό Λακωνίας, στα πλαίσια της ανανέωσης του ψηφοδελτίου.