Υλικά



  • 1/4 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο Λακωνίας
  • 1 κιλό χοιρινό Τσικάκης - Γιαννόπουλος, κομμένο σε μερίδες
  • 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 κιλό ντομάτες ψιλοκομμένες
  • 500 γραμμ. αρακάς
  • 2 κ.σ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • αλάτι
  • πιπέρι



Παρασκευή

Σε κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και ροδίζουμε το κρέας από όλες τις πλευρές. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το αφήνουμε να γυαλίσει για 2΄-3΄ (χωρίς να πάρει χρώμα). Προσθέτουμε τις ντομάτες και αφήνουμε το χοιρινό να βράσει για 50΄ περίπου, έως ότου μισομαλακώσει.
Στη συνέχεια προσθέτουμε τον αρακά. Εάν το κρέας έχει τραβήξει όλα του τα υγρά συμπληρώνουμε ελάχιστο νερό. Αφήνουμε το φαγητό να σιγοβράσει έως ότου μαλακώσει καλά τόσο το κρέας όσο και ο αρακάς.
Προς το τέλος του βρασμού αλατοπιπερώνουμε και πασπαλίζουμε με το μαϊντανό. Το φαγητό πρέπει να μείνει σχεδόν με το λάδι του, χωρίς πολλά ζουμιά.