Τη θλίψη τους για την τραγωδία από τις πυρκαγιές στην Αττική και σε όλη την Ελλάδα, εξέφρασαν με ανακοίνωσή τους η Διοίκηση και το προσωπικό του Επιμελητηρίου Λακωνίας. «Η σκέψη όλων των πολιτών βρίσκεται στον πόνο, τη θλίψη και την απόγνωση των οικογενειών που επλήγησαν ανεπανόρθωτα με την απώλεια μελών τους», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Μάλιστα το επιμελητήριο συγκεντρώνει τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης σε ολόκληρο το νομό Λακωνίας. Στην ίδια ανακοίνωση συνεχίζει ως εξής:
«Ευχόμαστε δύναμη σε όλους τους πληγέντες και στους εργαζόμενους και εθελοντές που με αυταπάρνηση, προσέφεραν και συνεχίζουν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στους πληγέντες.
Η Διοίκηση του Επιμελητηρίου για να συμπαρασταθεί στα θύματα της τραγωδίας αποφάσισε:
1. Τη διάθεση τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης στους πληγέντες ύψους 500,00€. Τα είδη θα διατεθούν κατόπιν συνεννόησης με την Περιφέρεια Αττικής και το ΚΕΕΛΠΝΟ για να καλύψουν κενά που τυχόν υπάρξουν σε συγκεκριμένα είδη μετά την τεράστια ανταπόκριση των πολιτών στο κάλεσμα για βοήθεια
2. Οι σημαίες στο κτήριο του Επιμελητηρίου να κυματίζουν μεσίστιες σε ένδειξη πένθους για τα θύματα της τραγωδίας

Ενημερώνονται τα μέλη που επιθυμούν να βοηθήσουν τους πληγέντες να επικοινωνούν με τους εξής φορείς του νομού μας:

Δήμος Αν. Μάνης
Συγκέντρωση τροφίμων μακράς διάρκειας και ειδών πρώτης ανάγκης στο Δημαρχιακό Μέγαρο στο Γύθειο (τηλ. επικ. 27333-60347) και στην Αποκεντρωμένη Υπηρεσία Αρεόπολης (τηλ. επικ. 27330-29575).

Δήμος Ευρώτα
Συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης. Συγκεκριμένα, συλλέγονται:
εμφιαλωμένα νερά, χυμοί, τσάι, τρόφιμα που δε χρειάζονται ψυγείο (ζάχαρη, ζυμαρικά, ρύζι, αλεύρι, γάλα εβαπορέ, παιδικές τροφές, φρυγανιές, κονσέρβες).
Είδη ατομικής υγιεινής (χαρτικά, αφρόλουτρα, σαμπουάν, μωρομάντηλα, πάνες, οδοντόκρεμες, πλαστικά ποτήρια, πλαστικά πιάτα).
Φάρμακα (betadine, fucidine,) γάζες, βαμβάκι κ.λ.π.
Τα παραπάνω είδη συλλέγονται στο Γραφείο Κίνησης του Δήμου Ευρώτα στη Σκάλα (έναντι Ένωσης Γεωργικών Συνεταιρισμών) και στο χώρο του Δημαρχείου.
Τηλέφωνα επικοινωνίας: 15313 και 27350-42254.
Υπεύθυνη Αντιδήμαρχος: Γκουβούση-Κρητικάκου Αργυρώ
Τηλέφωνο : 6944781419

Δήμος Σπάρτης
Αναμένεται ανακοίνωση του Δήμου για συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης σε συνεργασία με το Σύλλογο Εργαζομένων Σπάρτης.

Δήμος Μονεμβασίας
Αναμένεται ανακοίνωση του Δήμου για συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης και φαρμακευτικού υλικού.

Δήμος Ελαφονήσου
Ο Δ. Ελαφονήσου σε συνεργασία με το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων και την Ενορία Αγίου Σπυριδώνος καλούν τους δημότες και τους επισκέπτες να συνδράμουν στη συλλογή των κάτωθι ειδών πρώτης ανάγκης και υγιεινής:
Βασικά είδη διατροφής μακράς διάρκειας: γάλα εβαπορέ, βρεφικό γάλα, χυμούς, τρόφιμα που διατηρούνται εκτός ψυγείου και κατά προτίμηση να είναι άμεσδης κατανάλωσης (κονσέρβες, συσκευασμένα κρουασάν, μπισκότα, φρυγανιές κτλ)
Είδη καθαριότητας και προσωπικής υγιεινής όπως οδοντόκρεμες, πάνες μωρομάντηλα κα
Η συλλογή θα πραγματοποιηθεί αύριο Πέμπτη (26/07) και μεθαύριο Παρασκευή (27/07) στα εξής σημεία:
Δημαρχείο(ισόγειο)-(πρωινές ώρες 10:00 - 13:00)
Εκκλησία Αγίου Σπυρίδωνος – (απογευματινές ώρες 19:30-23:30)
Δημοτικό Σχολείο Ελαφονήσου –(πρωινές ώρες 10:00 - 13:00) Νίκος(6977162606), Γιώργος (6972194652)

ΚΥ Αρεοπόλεως
Πραγματοποιείται συγκέντρωση φαρμακευτικού υλικού (επίδεσμοι, γάζες, αντιβιώσεις)
Τηλέφωνα επικοινωνίας: 2733051242

ΚΥ Νεαπόλεως
Πραγματοποιείται συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης και φαρμακευτικού υλικού. (Η ανακοίνωση για τα είδη θα αναρτηθεί στο site του κέντρου Υγείας)
Τηλέφωνα επικοινωνίας: 27340-22222

Ερυθρός Σταυρός Σπάρτης
Συλλέγονται εμφιαλωμένα νερά, χυμοί, τσάι, τρόφιμα που δεν χρειάζονται ψυγείο (πχ ζάχαρη, ζυμαρικά, ρύζι, αλεύρι, γάλα εβαπορέ, παιδικές τροφές, βρεφικά γάλατα σε σκόνη, φρυγανιές, κονσέρβες, κρουασάν κλπ), είδη ατομικής υγιεινής (χαρτικά, αφρόλουτρα, σαμπουάν, μωρομάντιλα, πάνες, σφουγγάρια πλυσίματος, οδοντόκρεμες, οδοντόβουρτσες, σερβιέτες κλπ), λοιπά είδη (πχ πλαστικά ποτήρια, πιάτα, πιρούνια).
Οι πολίτες που επιθυμούν να προσφέρουν κάποια από τα παραπάνω είδη μπορούν να απευθυνθούν στο γραφείο του Ερυθρού Σταυρού στη Σπάρτη, οδός Βρασίδου 133, τηλέφωνο 27310-21649 (υπεύθυνη κ. Βούλα Χατζή). Τα είδη συγκεντρώνονται μέχρι και την Παρασκευή 27/7».