Με δέκα «λακωνικά» θέματα στην ατζέντα του, ανάμεσα στα θέματα ημερησίας διάταξης, συνεδριάζει στη Σπάρτη αύριο, Παρασκευή 27 Ιουλίου, το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου.

Ξεχωρίζουν θέματα αθλητικών υποδομών, πολιτισμού και οδικών δικτύων.
Ένα σημαντικό θέμα για τον τοπικό αθλητισμό είναι η προγραμματική σύμβαση μεταξύ της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του Δήμου Σπάρτης, για την υλοποίηση του έργου του Ηλεκτροφωτισμού γηπέδων του Δήμου.
Μάλιστα, σύμφωνα με τον Πρόεδρο της ΕΠΣ και Περιφερειακό Σύμβουλο, Τάκη Καρρά, στο έργο θα ενταχθεί ο ηλεκτροφωτισμός του Γηπέδου των Αμυκλών, γεγονός που αναμένεται να αυξήσεις τις ώρες λειτουργίας του και να εξυπηρετήσει ακόμα περισσότερες ομάδες.

Δείτε παρακάτω αναλυτικά όλα τα θέματα της Η.Δ. με λακωνικό ενδιαφέρον που θα συζητηθούν προς λήψη σχετικής απόφασης στο αυριανό Περιφερειακό Συμβούλιο:

• Έγκριση παράτασης εθνικού πλαισίου ωραρίου λειτουργίας καταστημάτων στο Δήμο Σπάρτης, την 4η Αυγούστου 2018. ΕΙΣΗΓΗΤΡΙΑ: Η Αντιπεριφερειάρχης κ. Αδαμαντία Τζανετέα.

• Έγκρισης 1ης τροποποίησης τεχνικού προγράμματος Ο.Σ.Κ. της Π.Ε. Λακωνίας έτους 2018. ΕΙΣΗΓΗΤΡΙΑ: Η Αντιπεριφερειάρχης κ. Αδαμαντία Τζανετέα.

• Έγκρισης 1ης τροποποίησης τεχνικού προγράμματος Ιδίων Πόρων της Π.Ε. Λακωνίας έτους 2018. ΕΙΣΗΓΗΤΡΙΑ: Η Αντιπεριφερειάρχης κ. Αδαμαντία Τζανετέα.

• Έγκρισης 1ης τροποποίησης τεχνικού προγράμματος Κ.Α.Π. της Π.Ε. Λακωνίας έτους 2018. ΕΙΣΗΓΗΤΡΙΑ: Η Αντιπεριφερειάρχης κ. Αδαμαντία Τζανετέα.

• Έγκριση κατανομής πιστώσεων του ενταγμένου έργου στο ΠΔΕ – ΣΑΕΠ526 “Συντήρηση – επισκευή – βελτίωση συγκοινωνιακών έργων Π.Ε. Λακωνίας” με κωδικό 2017ΕΠ52600008, σε υποέργα. ΕΙΣΗΓΗΤΡΙΑ: Η Αντιπεριφερειάρχης κ. Αδαμαντία Τζανετέα.

• Έγκριση κατανομής πιστώσεων του ενταγμένου έργου στο ΠΔΕ – ΣΑΕΠ526 “Συντήρηση βελτίωση αθλητικών εγκαταστάσεων Π.Ε. Λακωνίας” με κωδικό 2017ΕΠ52600014, σε υποέργα. ΕΙΣΗΓΗΤΡΙΑ: Η Αντιπεριφερειάρχης κ. Αδαμαντία Τζανετέα.

• Έγκριση σύναψης Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του Δήμου Σπάρτης, για την υλοποίηση της πράξης: «Ηλεκτροφωτισμός γηπέδων Δήμου Σπάρτης». ΕΙΣΗΓΗΤΡΙΑ: Η Αντιπεριφερειάρχης κ. Αδαμαντία Τζανετέα.

• Έγκριση σύναψης Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Πελοποννήσου, του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης Περιφέρειας Πελοποννήσου και του Δήμου Ευρώτα, για την υλοποίηση της πράξης με τίτλο: Βελτίωση – συντήρηση της Εθνικής Οδού 86 στο Τμήμα Κροκεές – Μολάοι. ΕΙΣΗΓΗΤΡΙΑ: Η Αντιπεριφερειάρχης κ. Αδαμαντία Τζανετέα.

• Έγκριση σύναψης Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του Δήμου Σπάρτης για την υλοποίηση της πράξης με τίτλο: Βελτίωση και αναβάθμιση της οδού που συνδέει την ΕΟ Σπάρτης – Γυθείου στην Χ.Θ.20+550,00 με την υπ’ αριθμ. 15 επαρχιακή οδό «Διακλάδωση Καμινιών Ποταμιάς προς Εθνική Οδό (19 χλμ) Σπάρτη Ποταμιά» στην Χ.Θ.1+450,00. ΕΙΣΗΓΗΤΡΙΑ: Η Αντιπεριφερειάρχης κ. Αδαμαντία Τζανετέα.

• Έγκριση σύναψης Προγραμματικής Σύμβασης Πολιτισμικής Ανάπτυξης μεταξύ του Υπουργείου Πολιτισμού & Αθλητισμού, της Περιφέρειας Πελοποννήσου και της Ιεράς Μητρόπολης Μονεμβασίας και Σπάρτης, για την υλοποίηση του έργου με τίτλο: «Στερέωση και αποκατάσταση του Ιερού Ναού Μεταμόρφωσης του Σωτήρος Μεσοχωρίου Βοιών Λακωνίας. ΕΙΣΗΓΗΤΡΙΑ: Η Αντιπεριφερειάρχης κ. Αδαμαντία Τζανετέα.