Τι μέλλει γενέσθαι με το 6ο Δημοτικό Σχολείο Σπάρτης ζητά να πληροφορηθεί με επερώτηση που κατέθεσε προς τον Πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου η επικεφαλής της παράταξης «Πελοπόννησος Οικολογική», Δήμητρα Λυμπεροπούλου.

Η επερώτηση, η οποία θα συζητηθεί στην επόμενη συνεδρίαση του ΠΕ.ΣΥ. που θα πραγματοποιηθεί στη Σπάρτη την ερχόμενη Παρασκευή 27 Ιουλίου, θέτει ως ερώτημα αν «αποτελεί για την Περιφερειακή Αρχή προτεραιότητα η ανέγερση του 6ου Δημοτικού σχολείου Σπάρτης και αν ναι ποιες οι ενέργειες της και ποιο το χρονοδιάγραμμα».
Ολόκληρο το κείμενο της κας Λυμπεροπούλου έχει ως εξής:

«Ένα πολύ σημαντικό για την τοπική εκπαίδευση έργο αποτελεί η ανέγερση του 6ου Δημοτικού Σχολείου Σπάρτης, το οποίο θα καλύψει τις εκπαιδευτικές ανάγκες μιας μεγάλης συνοικίας που στερείται σχολείου, θα αποδώσει ζωτικούς και ωφέλιμους χώρους σε όλα τα σχολεία της πόλης μέσω ανακατανομής του μαθητικού δυναμικού, θα δώσει δυνατότητες στέγασης στα περισσότερα - αν όχι σε όλα - νηπιαγωγεία της πόλης και θα συντελέσει στην ποιοτική αναβάθμιση της τοπικής εκπαίδευσης.

Το θέμα της ανέγερσης του 6ου Δημοτικού Σχολείου Σπάρτης, εκκρεμεί ως αίτημα από το 1986 και του οποίου το οικόπεδο, αγορασμένο μετά από πολύχρονο αγώνα των κατοίκων με χρήματα του ελληνικού λαού, περιμένει μάταια την ανέγερση του διδακτηρίου.
Ένα πάγιο αίτημα της σχολικής κοινότητας και των κατοίκων της περιοχής του Νέου Κόσμου οφείλουμε να γίνει πραγματικότητα.

Στεκόμαστε δίπλα στην Επιτροπή Κατοίκων Νέου Κόσμου – Ψυχικού Σπάρτης για την ανέγερση του 6ου Δημοτικού Σχολείου και καλούμε την Περιφέρεια Πελοποννήσου σε συνεργασία με τον Δήμο Σπάρτης να υλοποιήσουν άμεσα την προγραμματική σύμβαση για την ανέγερση του Σχολείου, την οποία έχουν υπογράψει από το 2015 και να αναθέσουν την εκπόνηση της σχετικής Μελέτης η οποία αποτελεί το πρώτο και ουσιαστικό βήμα για την ανέγερση του Σχολείου, αφού ήδη σημειώνονται σοβαρές χρονικές καθυστερήσεις, που σωρευτικά αφορούν όλα τα στάδια υλοποίησης του έργου, το οποίο, σύμφωνα με την προγραμματική σύμβαση, είχε ορίζοντα υλοποίησης το 2019!

Επισημαίνουμε πως ενώ η προγραμματική σύμβαση μεταξύ Δήμου Σπάρτης και Περιφέρειας Πελοποννήσου – Περιφερειακής Ενότητας Λακωνίας για την εκτέλεση του έργου προέβλεπε ως Γενικό Σύνολο Χρονικής Διάρκειας της Προγραμματικής Σύμβασης (ολοκλήρωσης του έργου) τα τέσσερα (4) χρόνια , σήμερα , τρία (3) χρόνια μετά , ΔΕΝ έχει γίνει ακόμα η Διακήρυξη Ανάθεσης της Μελέτης .

Θέτουμε λοιπόν το ερώτημα:
Αποτελεί για την Περιφερειακή Αρχή προτεραιότητα η ανέγερση του 6 Δημοτικού σχολείου Σπάρτης και αν ναι ποιες οι ενέργειες της και ποιο το χρονοδιάγραμμα».