«Ρίνος, το πιο ξεχωριστό μπαλόνι» είναι ο τίτλος του παραμυθιού της Ζωής Παπαδάκη σε εικονογράφηση της Αγγελικής Δρακάκη, που κυκλοφόρησε τον Ιούλιο από τις εκδόσεις Πνοή.
Το βιβλίο είναι αφιερωμένο στα παιδιά του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Μολάων, και μέρος των εσόδων από τις πωλήσεις θα διατεθεί προς ενίσχυση του Σχολείου.

Αξίζει να σημειωθεί πως στο παραμύθι περιλαμβάνεται ως ένθετο το παραμύθι «Ο βοσκός και το γεράκι», που έχουν γράψει τα παιδιά του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Μολάων, με την βοήθεια του συγγραφέα και παραμυθά, Δημήτρη Αβούρη.

Διαβάζουμε στο οπισθόφυλλο
Πώς νιώθει άραγε κάποιος όταν είναι διαφορετικός από τους άλλους;
Ο πρωταγωνιστής της ιστορίας μας, ο Ρίνος, είναι ένα μικρό κίτρινο μπαλόνι σε αντίθεση με τους εντυπωσιακούς κατοίκους της Μπαλονούπολης. Μέσα από μια συναρπαστική περιπέτεια, ο μικρός Ρίνος θα καταφέρει να δώσει ένα μάθημα ζωής σε όλα τα μπαλόνια της πόλης και θα ανακαλύψει ότι η πραγματική ομορφιά και η μοναδικότητα δεν βρίσκονται σε έναν καθρέπτη… αλλά βαθιά μέσα μας.

Ποια είναι η Ζωή Παπαδάκη
Γεννήθηκε στην Πάτρα το 1988, αλλά κατάγεται από τα Παπαδιάνικα Λακωνίας. Σπούδασε στο Παιδαγωγικό Τμήμα Νηπιαγωγών στα Ιωάννινα. Έχει συμμετάσχει σε πολλά σεμινάρια παιδαγωγικής και έχει ασχοληθεί με επιμόρφωση για παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες και δυσλεξία. Αυτή την περίοδο φοιτά στο Πανεπιστήμιο Κύπρου για την απόκτηση Μάστερ Ειδικής Αγωγής. Τα τελευταία χρόνια ζει και εργάζεται στη Μονεμβασιά, στο Εκκλησιαστικό Ίδρυμα Βρεφών και Νηπίων «Παναγία η Χρυσαφίτισσα» ως νηπιαγωγός. Η συγγραφή παραμυθιών και ποιημάτων αποκαλύπτει μια παιδική της πτυχή, καλά φυλαγμένη. Η απεριόριστη αγάπη που τρέφει για τα παιδιά τής δίνει τη δύναμη και την έμπνευση να εργάζεται σκληρά για να γίνει όλο και καλύτερη και να τους προσφέρει ό,τι πιο όμορφο έχει στην καρδιά της. Στόχος της είναι να αγαπήσουν τα παιδιά τα βιβλία και να διδαχθούν από αυτά. Το 2015 κυκλοφόρησε το πρώτο της παραμύθι με τίτλο «Η ευχή της Αστεράτης» από τις εκδόσεις Φυλάτος. Ο «Ρίνος, το πιο ξεχωριστό μπαλόνι», κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Πνοή.