Η γνωστή Ελληνίδα μαραθωνοδρόμος, Μαρία Πολύζου, αναμένεται να βρεθεί το Σεπτέμβριο στη Μάνη για να συμμετάσχει στον 1ο Δόλιχο Δρόμο που διοργανώνει το ινστιτούτο «Όμοιοι της Μάνης».

Όπως αναφέρουν με ανάρτησή τους στη σελίδα τους σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης οι «Όμοιοι της Μάνης»: «Η Μαρία Πολύζου, η κορυφαία Ελληνίδα μαραθωνοδρόμος κάτοχος των ρεκόρ Ελλαδος Μαραθωνίου Δρόμου και Αυθεντικής Διαδρομής, στις 23 Σεπτεμβρίου θα ειναι στην εκκίνηση του 1ου Δόλιχου Δρόμου Ισσωρία Άρτεμις στη Μάνη! Η γυναίκα θρύλος του μαραθωνίου στην Ελλάδα με δρομείς της ομάδας της, Marathon Team Greece, θα αγωνιστεί στα ιστορικά χώματα της ανατολικής Μάνης με την απερίγραπτη ομορφιά!
Η σπουδαία Ελληνίδα αθλήτρια η οποία το 2010 στην επέτειο των 2500 χρόνων απο τη Μάχη του Μαραθώνα αναβίωσε τον Φειδιπείδιο Άθλο (Αθήνα-Σπαρτη-Αθήνα-Τύμβος Μαραθώνα 524χλμ) θα τρέξει στον αγώνα των 50 σταδίων (9,6χλμ) απο το Σκουτάρι στον Κότρωνα κάνοντας ακόμα πιο ηχηρό το μήνυμα των διοργανωτών προς όλους τους ανθρώπους να βάλουν την άσκηση και τον αθλητισμό στη ζωή τους! Έλα κι εσυ στις 23 Σεπτεμβρίου να τρέξεις χωρίς αντίτιμο!»