ΣΠΑΡΤΗ. Το καλύτερο ίσως Resort της ευρύτερης περιοχής στη Νότιαανατολική Πελοπόννησο βρίσκεται στον Ταύγετο. Ο λόγος για το, γνωστό πλέον, Ilaeira Mountain Resort που από το 2009 κοσμεί την Τόριζα, τον Ταύγετο και τη Σπάρτη.

Ποιο είναι άραγε το ζητούμενο από μια υποδομή τουρισμού σε έναν τόπο που υποδέχεται όχι ρεύματα μαζικού τουρισμού αλλά επιλεκτικούς επισκέπτες;

Μα φυσικά η άρτια παροχή υπηρεσιών, η συνέπεια σε όσα υπόσχεται και η φινέτσα.

Επειδή εσχάτως γίνεται πολύ κουβέντα για την ξενοδοχειακή υποδομή της Σπάρτης αλλά και για τα «αστέρια» που φέρουν στους ώμους τους οι επενδυτές, το notospress.gr, κρίνει ότι πρέπει να αποδίδονται σε κάθε έναν αυτά που του αναλογούν.

Το Ilaeira Mountain Resort είναι 4 αστέρων. Διαθέτει 4 σουίτες, 6 αυτόνομες κατοικίες , 1 κατοικία για ΑΜΕΑ και 4 βίλες. Το Δεκέμβριο του 2009 υποδέχτηκε τους πρώτους επισκέπτες.

Ο επενδυτής δεν σταματά να βελτιώνει παροχές και υποδομές. Πρόκειται ίσως για ένα από τα λίγα Resort που το επιλέγεις και τις 4 εποχές του χρόνου.

Δεν είναι τυχαίο ότι έχει διακριθεί από το Trip Advisor για 3 συνεχόμενες χρονιές καθώς και από το booking.com με βαθμολογία 9,5 για το 2014 και 9,6 για το 2015 και 2016.

  • Απόλυτη συνύπαρξη με τη φύση απέναντι από το δάσος της Τόριζας και με θέα τον Λακωνικό κάμπο.
  • Ενταγμένο μοναδικό στο φυσικό περιβάλλον.
  • Εξαιρετικό ύφος και ήθος σε κάθε πτυχή και συναναστροφή.
  • Αξεπέραστη άνεση και εκλεπτυσμένη πολυτέλεια.
  • Φιλική αλλά προσεκτική υποδοχή.
  • Ηρεμία αλλά και κοσμοπολιτισμός που απολαμβάνουν οι φιλοξενούμενοι.
  • Γαστρονομικές εμπειρίες και αποδράσεις στη φύση, κάτω από την πυραμίδα του Ταϋγέτου.

Οι δυνατότητες που προσφέρει η πρόταση του Ilaeira Mountain Resort είναι μοναδικές και θα ήταν ακόμα περισσότερες αν παράλληλα υπήρχε μέριμνα και παρέμβαση για την ανάδειξη της ευρύτερης περιοχής από τους δημόσιους και δημοτικούς φορείς που φαίνεται να έχουν ξεχάσει την περιοχή...

Η Σπάρτη έχει να δείξει τα δικά της «αστέρια» στη φιλοξενία και αυτά είναι τόσα όσες και οι εποχές, όσα τα σημεία του ορίζοντα, όσες οι βασικές προτάσεις τουρισμού Ιστορία, Πολιτισμός, Φύση, Γαστρονομία, όσες οι βίλες του, όσες οι σουίτες του.

Τα 4 αστέρια του Ilaeira Mountain Resort κοσμούν την τουριστική πρόταση της Σπάρτης. Τίποτα περισσότερο αλλά και τίποτα λιγότερο.

Να σημειωθεί ότι πρόκειται για μια επένδυση που αναπτύχθηκε αποκλειστικά από την αγάπη και το μεράκι των συμπατριωτών μας επενδυτών, της οικογένειας Καλατζή, που επιμένει να κρατά χαμηλά τους τόνους, όπως άλλωστε υπαγορεύει και η Ταϋγέτεια αύρα.