Αφού ναυάγησε η επιλογή του Σίνιτσα Γκόγκιτς η διοίκηση της ΠΑΕ Σπάρτη στράφηκε σε έναν άλλο πρώην διεθνή ποδοσφαιριστή για την τεχνική ηγεσία της λακωνικής ομάδας. Ο λόγος για τον πρωην ποδοσφαιριστή του ΠΑΟ Κριστόφ Βαζέχα, ο οποίος αναμένεται να είναι ο νέος τεχνικός της ΑΕ Σπάρτης.
Μάλιστα, ο Πολωνός τεχνικός συναντήθηκε σήμερα με τον πρόεδρο της ΠΑΕ, Δημήτρη Νικόλαρο, για να συζητήσει για το νέο του συμβόλαιο σε ταβερνάκι της Τρύπης, το χωριό όπου βρίσκεται το ιστορικό σπηλαιοβάραθρο του Καιάδα!

Αμέσως μετά, συνοδευόμενος από τους ανθρώπους της ομάδας, ο υποψήφιος νέος τεχνικός των «Λακώνων» επισκέφτηκε τους αθλητικούς χώρους που χρησιμοποιεί η ομάδα. Σύμφωνα με πληροφορίες έχει ξεκινήσει ο μεταγραφικός σχεδιασμός του Πολωνού τεχνικού και τα πρώτα ονόματα που ενδιαφέρουν τον Βαζέχα έχουν ήδη πέσει στο τραπέζι.

Ο Κριστόφ Βαζέχα έγινε γνωστός στην Ελλάδα ως ποδοσφαιριστής φορώντας τη φανέλα του Παναθηναϊκού. Ξεκίνησε την καρίερα του από τη Ρουχ Χόρζοβ και το 1989 μεταγράφηκε στον αθηναϊκό σύλλογο όπου αγωνίστηκε σερί ως το 2004 μετρώντας 390 συμμετοχές στο πρωτάθλημα και 244 γκολ. Υπήρξε και διεθνής με την Πολωνία έχωντας 50 συμμετοχές και 9 γκολ.
Η προπονητική του καριέρα ξεκίνησε από τον Παναθηναϊκό ως βοηθός προπονητή το 2009 και ακολούθησαν οι ομάδες Αιγάλεω (2012), Φωκικός (2012), Καλλιθέα (2013-2014), Ομόνοια Λευκωσίας (2015-2016) και Ρουχ Χόρζοβ (2017-2018).