ΣΠΑΡΤΗ. Συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης παραχώρησε στα ΜΜΕ ο επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «Ενωμένοι Πολίτες» κ. Σταύρος Αργειτάκος, την Πέμπτη 19 Ιουλίου.

Για πρώτη φορά μετά τις εκλογές του 2014 ο πρώην δήμαρχος και νυν επικεφαλής της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης μίλησε στους δημοσιογράφους, εφ’ όλης της ύλης.
Με την συνέντευξη αυτή ανοίγει για την παράταξή του κι επίσημα η προεκλογική περίοδος.

Ο κ. Αργειτάκος, 4 χρόνια μετά, απέφυγε να αναφερθεί στην εκλογική αναμέτρηση και στις αιτίες που οδήγησαν στην αναδιάταξη των δυνάμεων και προτίμησε να εστιάσει σε δύο κύρια σημεία: Στην αυτοδιοικητική μεταρρύθμιση «Κλεισθένης», με την οποία διαφωνεί ριζικά και στην αναποτελεσματικότητα της Δημοτικής Αρχής Βαλιώτη. Μάλιστα δεν δίστασε να προβεί σε χαρακτηρισμούς, όπως ότι η Σπάρτη είναι μια βρώμικη πόλη. Δεν έκρυψε ότι στην υπόθεση της διαχείρισης των απορριμμάτων η Δημοτική Αρχή δεν έχει κάνει τους κατάλληλους χειρισμούς, ενώ σε ότι αφορά στα χωριά ανέφερε ότι η αρχή Βαλιώτη έχει απαξιώσει τον θεσμό του Προέδρου Τοπικής Κοινότητας διότι οι περισσότεροι από τους προέδρους ανήκουν στην παράταξη Αργειτάκου. Εν ολίγοις ο κ. Αργειτάκος «κτύπησε» τρία σημεία, που μάλλον θεωρεί ότι απηχούν είτε επιλογές είτε αδυναμίες της σημερινής Δημοτικής Αρχής: την Μεταρρύθμιση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ στην Αυτοδιοίκηση, τη Διαχείριση των Στερεών Αποβλήτων και την εκπροσώπηση των χωριών στον Δήμο Σπάρτης.