MONEΜΒΑΣΙΑ. Κατά την τελευταία συνεδρίαση της ΔΗΜ.Τ.Ο. Μονεμβασίας ένα από τα θέματα της ημερήσιας διάταξης αφορούσε στην εγκατάσταση του Δικτύου Διασύνδεσης ΥΤ Πελοποννήσου - Κρήτης και το σχεδιασμό για τοποθέτηση Αιολικών Πάρκων στην περιοχή του Δήμου Μονεμβασίας.

Όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση της ΔΗΜ.Τ.Ο. Μονεμβάσιας «Όσον αφορά την ηλεκτρική διασύνδεση Πελοποννήσου - Κρήτης παρ' όλες τις αντιδράσεις από το Δήμο, τους δημότες και τους συλλόγους της περιοχής, η Κυβέρνηση και ο ΑΔΜΗΕ προχωρούν σε σχεδιασμό με εγκατάσταση εναερίου δικτύου πυλώνων ΥΤ μήκους 27 χιλιομέτρων στον ορεινό όγκο κατά μήκος του Δήμου Μονεμβασίας, τηρώντας δύο μέτρα και δύο σταθμά καθώς το αντίστοιχο δίκτυο στην Κρήτη είναι υπόγειο.
Ο σχεδιασμός αυτός είναι και αναχρονιστικός και ξεπερασμένος.
Φαίνεται μάλιστα ότι το δίκτυο αυτό θα εξυπηρετεί την τοποθέτηση ΑΣΠΗΕ (ανεμογεννητριών) κατά μήκος της Γραμμής Μεταφοράς του ηλεκτρικού ρεύματος.
Ως Τοπική Οργάνωση της Νέας Δημοκρατίας στο Δήμο Μονεμβασίας, με το πνεύμα υπευθυνότητας που άλλωστε διακρίνει την παράταξή μας, εκφράζουμε την αντίθεσή μας σε κάθε σχεδιασμό που δε σέβεται το περιβάλλον και υποβαθμίζει την ποιότητα ζωής των κατοίκων του Δήμου μας.
Δεν είμαστε αντίθετοι στην ανάπτυξη των πράσινων μορφών ενέργειας, όπως η αιολική, αλλά με σωστό σχεδιασμό και στρατηγική σε εθνικό επίπεδο (προστασία περιοχών natura, χωροθέτηση βάσει χαρτών ευαισθησίας και αποκλεισμού, χωρίς παραβίαση της αισθητικής, με σεβασμό στη βιοποικιλότητα και τέλος χωρίς υποβάθμιση του τουριστικού υποβάθρου κάθε περιοχής).
Είμαστε κάθετα αντίθετοι στην προτεινόμενη εγκατάσταση ανεμογεννητριών στα Κουλέντια, που θα προκαλέσει σοβαρά προβλήματα στην καθημερινότητα των πολιτών. Επίσης θεωρούμε ότι ο όποιος σχεδιασμός πραγματοποιείται, δεν πρέπει να αγνοεί τη βούληση της εκάστοτε τοπικής κοινωνίας.
ΑΝΗΣΥΧΟΥΜΕ έντονα και φοβόμαστε για τις συνέπειες μιας ανεξέλεγκτης εγκατάστασης ΑΣΠΗΕ στο Δήμο μας με την τεράστια φυσική ομορφιά και οικολογικό ενδιαφέρον, καθώς μελλοντικά κινδυνεύει να μετατραπεί σε βιομηχανική ζώνη και να καταστραφεί ο τουρισμός του».