Ανακοίνωση σχετικά με την μη συμμετοχή του στο πρόγραμμα δωρεάν προληπτικών εξετάσεων στο Δήμο Ανατολικής Μάνης εξέδωσε το ΚΥ Γυθείου. Το πρόγραμμα πραγματοποιήθηκε από το «Χαμόγελο του Παιδιού» και τον ΟΠΑΠ σε συνεργασία με το Δήμο Αν. Μάνης και το ΚΥ Αρεόπολης.

«Στο πρόγραμμα εξετάσεων είχαν συμπεριληφθεί και χωριά, τα οποία ανήκουν στην περιοχή ευθύνης του Κ.Υ. Γυθείου και για το οποίο (πρόγραμμα) δεν είχε καμία ενημέρωση η Επιστημονική Υπεύθυνη κα Αγγελάκου Θεοδώρα ούτε κανένας γιατρός του Κ.Υ. Γυθείου», σημειώνεται στο σχετικό Δελτίο Τύπου.
Αναλυτικά η ανακοίνωση έχει ως εξής:

«Θέλουμε να ενημερώσουμε τους κατοίκους της περιοχής ευθύνης του Κέντρου Υγείας Γυθείου ότι στα πλαίσια των εκδηλώσεων του Δήμου Ανατολικής Μάνης συμπεριλαμβάνονται δωρεάν εξετάσεις από το Κέντρο Υγεία Αρεόπολης σε συνεργασία με το “Χαμόγελο του παιδιού”.

Στο πρόγραμμα εξετάσεων (15-07-2018) είχαν συμπεριληφθεί και τα χωριά Πετρίνα και Αιγιές, τα οποία ανήκουν στην περιοχή ευθύνης του Κ.Υ. Γυθείου και για το οποίο (πρόγραμμα) δεν είχε καμία ενημέρωση η Επιστημονική Υπεύθυνη κα Αγγελάκου Θεοδώρα ούτε κανένας γιατρός του Κ.Υ., ώστε να μπορέσουν να συμμετέχουν ενεργά και να μπορέσει να καλυφθεί ο πληθυσμός των πιο απομακρυσμένων χωριών καθώς και των κατοίκων του Γυθείου.

Πα όλα αυτά το Κ.Υ. Γυθείου θα οργανώσει δικό του πρόγραμμα με εξειδικευμένους γιατρούς σύντομα, το οποίο θα απευθύνεται στους κατοίκους της περιοχής ευθύνης του και φυσικά τους κατοίκους της πόλης του Γυθείου».