Για δεύτερη συνεχή χρονιά πραγματοποιήθηκε το «Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου» Δήμου Μονεμβασίας, το οποίο διοργανώθηκε από το οικείο Ν.Π. Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης, Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Το φεστιβάλ έλαβε χώρα από τις 7 έως τις 14 Ιουλίου στο Αμφιθέατρο του Λυκείου Μολάων με τη συμμετοχή έντεκα θεατρικών ομάδων από όλη την Ελλάδα και την παρουσίαση ισάριθμων έργων.
Η αυλαία του 2ου Πανελλήνιου Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου έπεσε την Παρασκευή 14 Ιουλίου με τις απονομές στις παραστάσεις που διακρίθηκαν.
Το 1ο βραβείο απέσπασε «Ο Μπαμπάς ο Πόλεμος», του Ιάκωβου Καμπανέλη, από τη Θεατρική Ομάδα Συλλόγου Μικρασιατών Πτολεμαΐδας. Το 2ο βραβείο πήγε στην Αλίαρτο Βοιωτίας για την παράσταση «Το Πανηγύρι», του Δημήτρη Κεχαΐδη, από τη Θεατρική Ομάδα «Σχήμα Ογχηστός», ενώ την τριάδα των διακριθέντων συμπλήρωσε ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ακράτας «Αναγέννησις» με την παράσταση «Ο Μανδραγόρας», του Νικολό Μακιαβιέλι.

Φέτος δόθηκε και «Ειδικό Βραβείο Κοινού», το οποίο απέσπασε για την παράσταση «Ο Θεός της Σφαγής», της Γιασμίνα Ρεζά, ο αρτινός Πολιτιστικός Σύλλογος «Ο Μακρυγιάννης».

Αξίζει να σημειωθεί πως πριν τις απονομές παρουσιάσθηκε εκτός συναγωνισμού από την οικεία Θεατρική Ομάδα «Τέχνῃ Χρῶ» (Νεάπολη Λακωνίας) η παράσταση «Η Φαλακρή Τραγουδίστρια» του Ευγένιου Ιονέσκο.