Στο ραδιόφωνο Parapolitika fm και το δημοσιογράφο Ανδρέα Μαζαράκη μίλησε τη Δευτέρα 16 Ιουλίου ο Βουλευτής Λακωνίας της ΔΗ.ΣΥ. κ. Λεωνίδας Γρηγοράκος. Μετάξύ άλλων ο λάκωνας βουλευτής αναφέρθηκε στους κινδύνους του εθνικισμού για την Ευρώπη, ενώ αναφερόμενος στον Πρωθυπουργό τόνισε πως εξαπάτησε το λαό.

«Η ιστορία μας δείχνει το μέλλον αλλά είμαστε υποχρεωμένοι να σεβόμαστε το παρόν. Το παρόν λέει ότι πλέον είμαστε μια αδύναμη χώρα, η οποία πρέπει να είναι πάρα πολύ προσεκτική στις κινήσεις της. Διότι, δεν υπάρχει λογική σε αυτό που βλέπουμε σήμερα. Μόνο να δείτε το αποτέλεσμα του παγκόσμιου κυπέλλου ποδοσφαίρου, θα καταλάβετε τι εθνικιστικές τάσεις αναδείχθηκαν. Η Ευρωπαϊκή Ένωση κινδυνεύει πάρα πολύ από τον εθνικισμό των χωρών. Θα πρέπει να δούμε τα πράγματα με άλλο μάτι. Η Ελλάδα θα πρέπει να δει προσεκτικά τι γίνεται με τις σχέσεις μας με την Τουρκία, την Ευρώπη και την Αμερική», τόνισε ο κ. Γρηγοράκος για τους κινδύνους που ελλοχεύει ο εθνικισμός στην Ευρώπη.

Όσον αφορά την εξαπάτηση του λαού από τον κ. Τσίπρα, ο Βουλευτής Λακωνίας της ΔΗ.ΣΥ. σημείωσε: «Ό,τι και να λέει η κυβέρνηση για το σχέδιο της μεταμνημονιακής εποπτείας της Ελλάδας και τη μη εφαρμογή κάποιων μέτρων, η πραγματικότητα είναι ιδιαίτερα σκληρή. Η Γερμανία έθεσε μπλόκο στην εκταμίευση της δόσης των 15 δις ευρώ, με τους δανειστές να συνδέουν το γεγονός αυτό με την μονομερή ενέργεια Τσίπρα να μην αυξήσει τον ΦΠΑ στα νησιά. Οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ έχουν τεράστιες ευθύνες για την πραγματική τάξη της χώρας. Ο Τσίπρας θα πάει στη Θεσσαλονίκη και θα πει ξανά ψέματα στον ελληνικό λαό. Στη συνέχεια, θα προκηρύξει εκλογές. Θα προσπαθήσει να κοροϊδέψει για άλλη μια φορά το λαό, ενώ έχει υπογράψει ρητές υποχρεώσεις για το ασφαλιστικό, για τη φορολογία, για τις συντάξεις. Σε αυτές τις εκλογές όμως δεν νομίζω ότι θα καταφέρει να εξαπατήσει εκ νέου τον λαό. Η Ελλάδα πρέπει να πάει μπροστά».