ΣΠΑΡΤΗ. Mε τη συμμετοχή εκατοντάδων πολιτών πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τρίτης 17 Ιουλίου πορεία διαμαρτυρίας με αυτοκίνητα και δίκυκλα στη Σπάρτη, για την υπόθεση της Μακεδονίας.

Με το πάγιο σύνθημα «Η Μακεδονία είναι Ελλάδα» οι διαδηλωτές διέσχισαν τους κεντρικούς δρόμους της Σπάρτης θυμίζοντας ότι η υπόθεση της Μακεδονίας όχι μόνον δεν έχει τελειώσει αλλά είναι μπροστά. Σε διάταξη τα δίκυκλα και τα αυτοκίνητα με σημαίες Ελλάδας, Βυζαντίου και του 16κτινου ήλιου της Βεργίνας ξεσήκωναν τον κόσμο που έσπευδε να δει περί τίνος πρόκειται.

Οι διαδηλωτές ξεκίνησαν από την είσοδο της Σπάρτης (Χυμοφιξ), διέσχισαν τους κεντρικούς δρόμους, έκαναν ολιγόλεπτη στάση στην κεντρική πλατεία και ειρηνικά ολοκλήρωσαν την πορεία γύρω στις 8:45.

Η Συντονιστική Επιτροπή για την Μακεδονία, κρατά τον κόσμο «ζεστό» και με μικρές αλλά ζωηρές παρεμβάσεις έχει καταστήσει την Σπάρτη ως πόλη που ξεχωρίζει στη διεκδίκηση για τι Μακεδονικό.

Αρχές Αυγούστου θα πραγματοποιηθεί μια ακόμα παρέμβαση ενώ τον Σεπτέμβριο αναμένεται κλιμάκωση και κορύφωση των εκδηλώσεων.

Να σημειωθεί ότι το Δημοτικό Συμβούλιο Σπάρτης μετά και από παρέμβαση της Συντονιστικής έχει ζητήσει, κατά πλειοψηφία, δημοψήφισμα για το θέμα της Μακεδονίας.