Σε ηλικία 94 ετών απεβίωσε ο ομογενής Γεώργιος Παϊκόπουλος, η νεκρώσιμη ακολουθία του οποίο τελέσθηκε την Τρίτη 10 Ιουλίου από τον ιερό ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης του Κέμπριτζ Μασαχουσέτης.

Γεννημένος στην Αγόριανη Λακωνίας, ο Γεώργιος Παϊκόπουλος, υπήρξε ήρωας του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου και ήταν ευρύτερα γνωστός στην Ομογένεια της Βοστώνης ως ο «μπάρμπα-Γιώργης».

Ως επαγγελματίας υπήρξε επί σειρά ετών εκ των πλέον ειδημόνων μηχανικών οχημάτων στην περιοχή της Βοστώνης, ενώ διαδραμάτισε σημαντικό ρόλο στα κοινά πράγματα της ομογένειας. Ιδρυσε και διετέλεσε επί πολλά χρόνια πρόεδρος του Ελληνικού Κυνηγητικού Συλλόγου «Άρτεμις», ο οποίος ασχολείται με όλα τα αθλήματα, αλλά δίνει έμφαση στο κυνήγι και το ψάρεμα. Διετέλεσε, επίσης, από τους ιδρυτές που Παλλακωνικού Συλλόγου Βοστώνης, μέλος της AHEPA, της Ελληνικής Πολιτικής Λέσχης Greek American Political Club και του Διοικητικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας Ελληνοαμερικανικών Σωματείων Νέας Αγγλίας.

Ως Βετεράνος του Β’ Παγακοσμίου Πολέμου, το 2013 περπάτησε όλη την διαδρομή στην παρέλαση του Ελληνισμού της Βοστώνης, συγκινώντας την Ομογένεια.

Ο Γεώργιος Παϊκόπουλος είχε γεννηθεί στην Αγοριανή Λακωνίας, στις 3 Νοεμβρίου του 1924 και ήταν γιος του Γιάννη και Βασιλικής Παϊκόπουλου, το γένος Γκλέκα. Ηταν σύζυγος της αείμνηστης Γεωργίας Μπλάνα.