ΣΠΑΡΤΗ. Σε δύο μήνες από σήμερα, πραγματοποιείται στη Σπάρτη το Φεστιβάλ «Σπάρτη. Παγκόσμια πόλη». Είναι η δεύτερη χρονιά που το Φεστιβάλ έρχεται να μας προτείνει μια ενδιαφέρουσα οπτική στα πράγματα.

Αφορά στην Ιστορία, στην Τέχνη, στην Παράδοση αλλά και στη γνώση, στην έκφραση και στη δημιουργία.
Εκδηλώσεις με αλληλοδιάδραση, εκθέσεις, παρεμβάσεις και events με κοινό στόχο: Να αναδειχθεί η ποιότητα, η αξία και η διαχρονικότητα, χαρακτηριστικών, ιδεών και προτάσεων της Σπάρτης, ως κοινωνίας και πολιτείας. Να καταδειχθεί η ικανότητα των ανθρώπων της Σπάρτης και της ευρύτερης περιοχής στη δημιουργική συνεργασία και επικοινωνία.
Η Σπάρτη δηλώνει παρούσα!

Ο Πολιτιστικός και Αθλητικός Σύλλογος Σπάρτης «Ο Λεωνίδας» ως βασικός διοργανωτής, η Περιφερειακή Ενότητα Λακωνίας και η Ιερή Μητρόπολη Μονεμβασίας και Σπάρτης, πρωτοστατούν και ανοίγουν τον δρόμο για μια Σπάρτη, ανοικτή, φιλόξενη δημιουργική.

Μέσα από την έκφραση ανθρώπων της τέχνης, των γραμμάτων και της δημιουργίας το Φεστιβάλ καταθέτει την δική του πρόταση για την αναβίωση, την ανάπτυξη και την εξωστρέφεια. Προτείνει τον εμπλουτισμό στην έμπνευση, δείχνει τον δρόμο της τόλμης και της ελεύθερης έκφρασης.

Τριήμερες εκδηλώσεις που αναπτύσσονται στις ιστορικές Αμύκλες στον διατηρητέο κτίσμα και χώρο «Κτήμα Νερόμυλος» του 1840.
Η είσοδος για όλες τις ημέρες και σε όλες τις εκδηλώσεις είναι ελεύθερη για το κοινό.

Όπως κάθε νέος θεσμός έτσι και το Φεστιβάλ «Σπάρτη. Παγκόσμια πόλη» επιμένει, διορθώνει, πειραματίζεται, αφιερώνει, διεκδικεί και προσφέρει.
Πάνω από 30 φορείς της ευρύτερης περιοχής και 200 περίπου εθελοντές δίνουν το παρόν.

Θα πραγματοποιηθεί, όπως και το 2017, το τριήμερο 14, 15 και 16 Σεπτεμβρίου 2018.

Αναλυτικά για το πρόγραμμα του Φεστιβάλ θα ενημερωθείτε από τα συνεργαζόμενα ΜΜΕ και από την σελίδα του Φεστιβάλ στο facebook festival.sparti.pagkosmiapoli.