Ο Στέφανος Τσιτσιπάς έκανε αισθητή την παρουσία του στο Γουίμπλεντον, παρά τον αποκλεισμό του από τον Τζον Ίσνερ. Ο νεαρός τενίστας προκρίθηκε στους 16 του Γκραν Σλαμ, κάτι που έχει να καταφέρει Έλληνας από το 1964. Το τουρνουά επεφύλασσε πρωτιές για την καριέρα του, αφού ήταν η πρώτη φορά που προκρίθηκε στον 4ο γύρο του Γουίμπλεντον, αλλά και σε 4ο γύρο τουρνουά Γκραν Σλαμ. Στη φάση των 16, αφού πέρασε άνετα με 3-0 σετ από τον Ιταλό Τόμας Φαμπιάνο, ηττήθηκε από τον Ίσνερ, το Νο10 της παγκόσμιας κατάταξης.

Πολύ σπουδαία τα νέα για τον 19χρονο τενίστα, ο οποίος πετυχαίνει όλο και καλύτερες επιδόσεις. Βρίσκεται ήδη στο Νο35 της παγκόσμιας κατάταξης, στο μονό ανδρών και διαθέτει όλα τα προσόντα να πάει πολύ ψηλά, ίσως ψηλότερα από οποιονδήποτε άλλο Έλληνα στο τένις. Ο Τσιτσιπάς μεγάλωσε σε οικογένεια αθλητών, παρακολουθώντας από πολύ μικρός τους γονείς του στις προπονήσεις. Ο ίδιος ξεκίνησε τα μαθήματα τένις σε ηλικία 6 χρονών στο κλαμπ της Γλυφάδας και έκτοτε συνεχίζει ασταμάτητα πηγαίνοντας κάθε χρόνο όλο και καλύτερα. Μόλις το 2016 βγήκε πρώτος στην κατηγορία τζούνιορ, κερδίζοντας το διπλό νέων στο Γουίμπλεντον, με συμπαίκτη τον Κένεθ Ράισμα. Φέτος, ενήλικος πια, κατάφερε να φτάσει στον τελικό του Όπεν της Βαρκελώνης, όπου έχασε από το σούπερ πρωταθλητή Ραφαέλ Ναδάλ, Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης! Η καριέρα του ως ενήλικος τενίστας ξεκίνησε με τον καλύτερο τρόπο, αφού βρέθηκε πρώτη φορά σε τελικό Όπεν Ανδρών και πήρε πρώτη φορά ιστορική πρόκριση στους 16 του Γουίμπλεντον. Μετά τη Βαρκελώνη συμμετείχε στο Ρολάν Γκαρός, όπου αποκλείστηκε στο 2ο γύρο, ενώ στο Λιμπέμα Όπεν της Ολλανδίας έφτασε μέχρι τους προημιτελικούς.

Ο Τσιτσιπάς κάνει πλέον έντονη την παρουσία του στο ATP World Tour και έχει βάλει στόχο να φτάσει όσο πιο κοντά στην κορυφή της κατάταξης, ώστε να εμπνεύσει περισσότερα νέα παιδιά να ασχοληθούν με το άθλημα. Αυτά δηλώνει ο νεαρός τενίστας και φαίνεται ότι σιγά σιγά πλησιάζει τους στόχους του, έχοντας άλλωστε όλο το χρόνο μπροστά του για να το καταφέρει!

Tο τουρνουά του Γουίμπλεντον βρίσκεται στα προημιτελικά πλέον και η μάχη για την ανάδειξη των παικτών του τελικού είναι πια ανάμεσα σε Ναδάλ-Τζόκοβιτ και Άντερσον-Ίσνερ. Αδιαμφισβήτητο φαβορί είναι φυσικά ο Ναδάλ, ο οποίος είναι το Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης. Ο Ράφα, ο οποίος κατέκτησε φέτος το 11ο Ρολάν Γκαρός της καριέρας του, φτάνοντας συνολικά τους 17 τίτλους τουρνουά Γκραν Σλαμ. Στο φετινό τουρνουά εξαιρετική πορεία έχει και ο Σέρβος Τζόκοβιτς, ο οποίος ακολουθεί βήμα βήμα το Ναδάλ, παρόλο που βρίσκεται στο Νο21. Ο Τζόκοβιτς έχει κερδίσει 12 τίτλους Γκραν Σλαμ και θεωρείται ένας από τους καλύτερους παίκτες παγκοσμίως. Μεγάλος αγώνας και για Άντερσον και Ίσνερ, οι οποίοι βρίσκονται στο Νο8 και 10 της κατάταξης αντίστοιχα. Οι δυο τους συναντήθηκαν πρώτη φορά σαν αντίπαλοι στα κολεγιακά τους χρόνια, ενώ έχουν υπάρξει αντιμέτωποι στο ATP World Tour άλλες 11 φορές. Στις μεταξύ τους αναμετρήσεις ο Ίσνερ έχει αβαντάζ νικών 8-3, όμως φέτος μπορεί να γίνει η ανατροπή… ποιος θα είναι ο μεγάλος νικητής του φετινού Γουίμπλεντον;