Γράφει ο Βαγγέλης Μητράκος

Μια Ελλάδα που πεθαίνει, ύστερα από ιστορική διαδρομή 5.000 χρόνων, μια Ελλάδα χωρίς Έλληνες και ως εκ τούτου έρμαιο στις διαθέσεις εχθρών αλλά και άσπονδων φίλων, καταγράφουν επιστημονικές έρευνες. Τα μηνύματα είναι εφιαλτικά και οφείλονται, φυσικά, στις μνημονιακές πολιτικές που εγκαθιδρύθηκαν στη χώρα μας από το 2009 και υπηρετήθηκαν με συνέπεια - υπέρ των «μεγάλων αφεντικών» - από ΟΛΕΣ τις κυβερνήσεις μέχρι σήμερα.

Η ανεργία, η φτώχεια, η ανασφάλεια για το «αύριο», οι χαμηλοί μισθοί, οι ελαστικές σχέσεις εργασίας , οι μειώσεις κοινωνικών δαπανών, η εμπορευματοποίηση της Υγείας και της Παιδείας, η άγρια και άδικη φορολογία, το στυγνό ασφαλιστικό σύστημα, η ακρίβεια, η αποδυνάμωση της επιχειρηματικότητας, η έλλειψη πολιτικής λαϊκής κατοικίας , η απουσία κινήτρων για απόκτηση παιδιών, η μη επαρκής προστασία της μητρότητας, η έλλειψη επαρκών βρεφονηπιακών σταθμών, κλπ , κλπ, είναι παράγοντες που αντικειμενικά θέτουν εμπόδια στην ανάγκη δημιουργίας οικογένειας και στην απόκτηση παιδιών.

Από το 2011, δυο μόλις χρόνια μετά την έναρξη των μνημονιακών πολιτικών , η Ελλάδα έχει μπει σε μια νέα φάση , πρωτοφανή μεταπολεμικά:

Ο πληθυσμός της χώρας μειώνεται ραγδαία και γερνάει δραματικά , επειδή οι θάνατοι είναι, πλέον , περισσότεροι από τις γεννήσεις.

Σ’ αυτό πρέπει να προστεθεί και η έκρηξη της μετανάστευσης πολλών Ελλήνων (ιδιαίτερα νέων) , οι οποίοι φεύγουν από τη χώρα αναζητώντας καλύτερη τύχη στο εξωτερικό.

Σύμφωνα με τα σενάρια των ερευνών το 2050 :

  • Ο πληθυσμός της χώρας θα έχει μειωθεί κατά 800.000 (αισιόδοξo σενάριο) έως 2,5 εκατομμύρια (απαισιόδοξο σενάριο)
  • Η μέση ηλικία από 44 έτη που είναι σήμερα θα πάει στα 49 έως 52 έτη
  • Τα παιδιά σχολικής ηλικίας θα γίνουν έως και 600.00 λιγότερα από σήμερα
  • Ο εν δυνάμει οικονομικά ενεργός πληθυσμός (πολίτες ηλικίας 20-69 ετών) θα μειωθεί κατά 2 εκατομμύρια περίπου .

Πραγματικά , αυτό που δεν κατάφεραν ΟΛΟΙ οι εχθροί της Ελλάδας από τα αρχαία χρόνια μέχρι σήμερα , αυτό που δεν κατάφερε η τουρκική σκλαβιά 4 αιώνων, φαίνεται πως το κατάφεραν (και μάλιστα πολύ γρήγορα και αποδοτικά) οι εθελόδουλες κυβερνήσεις που έβαλαν τη χώρα στα μνημόνια και υπηρέτησαν πιστά τις επιταγές των «μεγάλων αφεντικών» , ξεπουλώντας τη χώρα , υποθηκεύοντας την Εθνική Ανεξαρτησία και το μέλλον της Ελλάδας , χτυπώντας κατάστηθα τη Λαϊκή Κυριαρχία (σε όποιον βαθμό είχε κατακτηθεί) , βουλιάζοντας το λαό σε φτώχεια , εκμετάλλευση , ανασφάλεια και δυστυχία.

Δεν θα είχε καμιά αξία να αναλωθεί κάποιος σε προτάσεις για τη λύση του δημογραφικού προβλήματος της χώρας αφού πρώτα πρέπει να ανατραπεί η μνημονιακή πολιτική που το γέννησε και το επιδεινώνει. Είναι καθήκον όχι μόνο ταξικό αλλά κυρίως εθνικό, κάθε Έλληνας που αγαπά και νοιάζεται πραγματικά την Ελλάδα και αγωνιά για το μέλλον της, να στρατευθεί απέναντι στα Μνημόνια και τους Εκφραστές τους.
Άλλος δρόμος για να επιβιώσουμε ως χώρα και ως λαός ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ !

«Ξέρεις κάτι; Η Ελλάδα πεθαίνει. Πεθαίνουμε σα λαός. Κάναμε τον κύκλο μας, δεν ξέρω πόσες χιλιάδες χρόνια, ανάμεσα σε σπασμένες πέτρες και αγάλματα.
Και πεθαίνουμε.... Αλλά αν είναι να πεθάνει η Ελλάδα, να πεθάνει γρήγορα. Γιατί η αγωνία κρατάει πολύ και κάνει πολύ θόρυβο...»

(Λόγια προφητικά που φώναζε ο αείμνηστος Θανάσης Βέγγος, το 1995 , υποδυόμενος τον ταξιτζή στην ταινία του Θόδωρου Αγγελόπουλου «ΤΟ ΒΛΕΜΜΑ ΤΟΥ ΟΔΥΣΣΕΑ» …)