ΣΠΑΡΤΗ. Την Κυριακή 15 Ιουλίου ολοκληρώνεται το πρόγραμμα «Αγκαλιάζουμε τα Μνημεία μας στη Σπάρτη» (“Embracing Our Monuments in Sparta”) που πραγματοποιείται στην Σπάρτη από τις 15 Ιουνίου.

Πρωταγωνιστές είναι μια δραστήρια ομάδα φοιτητών του πανεπιστημίου Yale των Η.Π.Α. που έχει ως σκοπό την ευαισθητοποίηση των πολιτών και των επισκεπτών για τα μνημεία της Σπάρτης και την ενσωμάτωση της πολιτιστικής κληρονομιάς στη σύγχρονη ζωή της πόλης.

Η σειρά πολιτιστικών δράσεων πραγματοποιείται με τη γενναιόδωρη χρηματοδότηση και υποστήριξη του Τμήματος Κλασσικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Yale, του Προγράμματος Ελληνικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Yale, καθώς και την χρηματοδότηση επιφανών μελών της ελληνο-αμερικάνικης κοινότητας.

Το notospress.gr ζήτησε από την Δάφνη Martin, φοιτήτρια Κλασσικών Σπουδών και Ιστορίας της Τέχνης στο Πανεπιστήμιο Yale (ΗΠΑ), που συνέλαβε την αρχική ιδέα και ηγείται την υλοποίηση των δράσεων του εθελοντικού προγράμματος, να εξηγήσει πτυχές του προγράμματος.

Η Δάφνη Μάρτιν – Ζαφειράκου είναι Καρυάτιδα, εκ μητρός, με πολύ προθυμία απευθύνεται στους αναγνώστες του notospress.gr.

Για περισσότερες πληροφορίες και τρόπους επικοινωνίας, επισκεφθείτε τη σελίδα στο Facebook: facebook.com/EmbracingOurMonumentsInSparta
Προσεχώς στο notospress.gr ένα περιεκτικό video με την ξενάγηση από τους φοιτητές του Yale στα μνημεία της Σπάρτης.