ΓΕΩΡΓΙΤΣΙ. Αντάμωμα με τον Μακεδόνα από τα Στάγειρα περίτρανο φιλόσοφο Αριστοτέλη και δάσκαλο του μεγαλύτερου στρατηλάτη όλων των εποχών, Αλέξανδρου Μέγα, είχαν την ευκαιρία να ζήσουν οι φίλοι και ακόλουθοι του θεσμού «Υακίνθεια» που για δεύτερη χρονιά πραγματοποιείται στο Σπαντίδου αμφιθέατρο.

Ο θεσμός των Λακεδαιμόνων που εμπνεύστηκε και δημιούργησε ο Λάκωνας καθηγητής Ιατρικής κ. Δημήτρης Σπαντίδος, παρουσίασε στο κοινό, την παράσταση του πρώην πρύτανη Πανεπιστημίου Αθηνών και υφυπουργού παιδείας κ. Θεοδόση Πελεγρίνη «Η πρόβα με τον Αριστοτέλη» σε σκηνοθεσία Νίκου Παροίκου, ιδρυτή της ομάδας Έξοδος Αιγαίου.
Οι ηθοποιοί Σπύρος Ξένος και Ηλέκτρα Παροίκου, υποδύονται δυο ανήσυχους ηθοποιούς σε πρόβα με το σκηνοθέτη (τον υποδύεται ο συγγραφέας κ. Πελεγρίνης) που ψάχνουν απαντήσεις στο δρόμο της ευδαιμονίας και της κάθαρσης μέσα από τη διδασκαλία του Αριστοτέλη με τρόπο προσιτό και εύκολα κατανοητό για τους θεατές. Η φιλοσοφία της πολυσχιδούς κορυφαίας πνευματικής εποχής όλων των εποχών αναδεικνύεται μέσα από το θέατρο, χαρίζοντας πολύτιμη γνώση στην πορεία του προσωπικού μας Αγώνα, σε ένα κόσμο καθημερινών προκλήσεων, αντιξοοτήτων και αναγκαίων υπερβάσεων !!!

Νωρίτερα οι μουσικοί Εβελίνα Μαρκοπούλου και Μάριος Κατσάλης ταξίδεψαν το κοινό σε μαγευτικές Αρχαιοελληνικές μελωδίες από σωζόμενα αποσπάσματα Σείκιλου, Πινδάρου, Σαπφούς.

Την εκδήλωση παρουσίασε η δημοσιογράφος Γεωργία Μπιτάκου ενώ παρευρέθησαν ο βουλευτής Λακωνίας και πρώην υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Θανάσης Δαβάκης, ο αντιδήμαρχος Σπάρτης κ. Χρήστος Πλειώτας, η έφορος τύπου της Παλακωνικής Ομοσπονδίας κ. Τόνια Κυριακουλάκου, ο καταξιωμένος αγιογράφος κ. Δημήτρης Κουκούτσης.

Φωτογραφίες Νίκος Μπακής