Επιστολή διαμαρτυρίας με ημερομηνία 22 Ιουνίου απέστειλαν προς το Δήμαρχο Σπάρτης οκτώ πρόεδροι της Δημοτικής Ενότητας Φάριδας διαμαρτυρόμενοι για τις πρακτικές που ακολουθεί ο οικείος Αντιδήμαρχος κ. Γιώργος Κονίδης, εστιάζοντας στην έλλειψη συνεργασίας με τους ίδιους.

Η επιστολή διαβάστηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο και απασχόλησε τους τοπικούς δημοτικούς άρχοντες ως θέμα στη συνεδρίαση της 9ης Ιουλίου.
Αναλυτικά η επιστολή έχει ως εξής:

«Κύριε Δήμαρχε μετά από την συνάντηση των Προέδρων της Δ.Ε. Φάριδος στις 22-06-2018 για θέματα των Τοπικών Κοινοτήτων, σας γνωρίζουμε τα κάτωθι:

Η συνεργασία μας με τον Αντιδήμαρχο κ. Γεώργιο Κονίδη δεν υφίσταται. Η ενημέρωσή μας για θέματα καθημερινότητας για τα οποία είμαστε αρμόδιοι βάσει του Ν.3852/2010 είναι ανύπαρκτη. Σας αναφέρουμε συγκεκριμένα παραδείγματα:

1.Στην υπηρεσία του δημοτικού φωτισμού παρατηρείται το φαινόμενο ο Αντιδήμαρχος να παραλαμβάνει λάμπες και στα χωριά να μην φθάνουν ποτέ διότι έχει επιλέξει να μην ενημερώνει τους Προέδρους και να τις τοποθετεί σε σημεία που κρίνει ο ίδιος εξυπηρετώντας προσωπικές γνωριμίες. Το τραγικό είναι ότι μεταφέρει στον κόσμο ότι δεν ενδιαφέρονται οι Πρόεδροι να αποκαταστήσουν τις βλάβες παρότι σαν Πρόεδροι του ζητούμε επίμονα να μας χορηγήσει λάμπες διότι εμείς έχουμε γνώση των βλαβών και ακούμε τα παράπονα των πολιτών.

2. Στην υπηρεσία καθαριότητας δεν υπάρχει ενημέρωση για το που και πότε χρησιμοποιούνται οι εργάτες με τα πέντε (5) ημερομίσθια τον μήνα. Η κατάσταση στην καθαριότητα των οδών, κοινοχρήστων χώρων και των Νεκροταφείων είναι τραγική.

3. Δεν έχει καταρτιστεί πρόγραμμα συντήρησης αγροτικών δρόμων με τα μηχανήματα του Δήμου. Βέβαια υπάρχει το κακό προηγούμενο της περσινής χρονιάς που ενώ είχε καταρτιστεί συγκεκριμένο πρόγραμμα καταστρατηγήθηκε με ευθύνη του Αντιδημάρχου για προσωπικούς ψηφοθηρικούς λόγους.

4. Στη συντήρηση της δημοτικής οδοποιϊας παρατηρείται το φαινόμενο ο Αντιδήμαρχος να προμηθεύεται πίσσες για συντήρηση των δρόμων που κρίνει ο ίδιος χωρίς να ενημερώνει τους Προέδρους με αποτέλεσμα να μην γίνονται παρεμβάσεις εκεί που πρέπει.

5. Ως προς τον καθαρισμό των ποταμιών και ρεμάτων δεν υπάρχει ενημέρωση για τις εργασίες που γίνονται μέσω της εργολαβίας του Δήμου.

Παρακαλούμε η επιστολή να διαβαστεί στο Δημοτικό Συμβούλιο από τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου για ενημέρωση του σώματος και των κατοίκων της Δ.Ε.Φάριδος».

Στη συνεδρίαση του Δ.Σ. Σπάρτης παρευρέθηκαν και μίλησαν για το θέμα οι τρεις εκ των προέδρων των Τοπικών Κοινοτήτων (Αναστασάκος/Καμινίων, Δικαιάκος/Βασιλικής, Χριστάκος/Ανωγείων) που υπογράφουν την επιστολή. Κατά την «απολογία» του ο Αντιδήμαρχος Σπάρτης κ. Κονίδης δεν φάνηκε να δίνει πειστικές απαντήσεις, ενώ άφησε να εννοηθεί πως συγκεκριμένος πρόεδρος υποκινεί και τους υπόλοιπους προέδρους εναντίον του. Συνέστησε, μάλιστα, στους προέδρους να καλούν στον πενταψήφιο αριθμό εξυπηρέτησης πολιτών 15460 και να αναφέρουν τα προβλήματα που απασχολούν τα χωριά τους.

Ο Δήμαρχος Σπάρτης, λαμβάνοντας το λόγο παρείχε απόλυτη κάλυψη στο στενό του συνεργάτη, λέγοντας μεν ότι πρέπει να υπάρχει καλύτερη συνεργασία μεταξύ προέδρων και αντιδημάρχου, ζητώντας δε από τους προέδρους να συνεργάζονται με τον αντιδήμαρχο. Επιχείρησε, επίσης, να υποβαθμίσει το θέμα εστιάζοντας στην απουσία των υπολοίπων προέδρων από τη συνεδρίαση.

Ωστόσο, παρά την κάλυψη του Δημάρχου -που οδήγησε τον κ. Κονίδη να δηλώσει δημοσίως «είμαι περήφανος που είμαι με το Βαλιώτη»- εκείνο που πρέπει να προβληματίσει τον Αντιδήμαρχο Σπάρτης, είναι πως κανείς από τους συναδέλφους του στην παράταξη Βαλιώτη δεν έδειξε την παραμικρή διάθεση να σταθεί στο πλευρό του με μία δημόσια τοποθέτηση κατά την συνεδρίαση του Δ.Σ.

Το ποια από τις δύο πλευρές λέει αλήθεια, ή κατέχει το μεγαλύτερο μέρος αυτής, μπορεί να αποδειχθεί με μία βόλτα στα χωριά της Φάριδας…