Για 3η συνεχόμενη χρονιά διοργανώθηκε το Τρίαθλο Ευρώτα στην Παραλία των Τρινήσων.

Η μεγάλη αθλητική διοργάνωση του νομού έλαβε πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 8 Ιουλίου 2018 από τον A.Π.Σ Καλλισθένης σε συνεργασία με το Ν.Π. του Δήμου Ευρώτα και την Περιφερειακή Ενότητα Λακωνίας, υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Τριάθλου και με την υποστήριξη της Τοπικής Κοινότητας Σκάλας & Περιστερίου και του Συλλόγου Γυναικών Στεφανιάς.

Όσον αφορά το αθλητικό κομμάτι στον αγώνα Sprint Triathlon την πρώτη θέση έλαβε ο 16χρονος Louis Woodgate και η τριάδα συμπληρώθηκε με τους Κ. Χατζέλη (Σπαρτιάτες Δρομείς) και Δημήτρη Ρούτση (ΣΔΥΜ). Στις γυναίκες την πρώτη θέση έλαβε η Κατερίνα Σάπαρη.

Στο Aquathlon πρώτος ήρθε ο Ευθ. Βλάχος των Σπαρτιατών Δρομέων και ακολούθησαν οι Γιώργος Μπιράκος (Vlaxakis team) και Χρήστος Αναγνωστάκος του ΑΠΣ Καλλισθένης. Στις γυναίκες την πρώτη θέση έλαβε η Άννα Χαραμή (Vlaxakis team) και ακολούθησε η Άννα Ματζαβράκου (ΑΠΣ Καλλισθένης).

Στην κατηγορία Relay Triathlon, εντυπωσίασαν οι γυναίκες και τα αποτελέσματα διαμορφώθηκαν ως εξής:
1 Δαμιανός Πολυχρονίδης - 56:17.1
2 Ματίνα Αναστασοπούλου - 1:06:34.8
3 Norahn Honkala - 1:07:07.6
4 Χριστίνα Αναστασοπούλου - 1:08:07.9
5 Ιωάννης Αναστασόπουλος - 1:08:31.7
6 Ελένη Σγούρα - 1:08:54.8
7 Νίκος Χριστόπουλος - 1:17:11

Σημειώνεται, τέλος, πως διεξήχθη επίσης αγώνας 5 χιλιομέτρων με τις τρίτες πρώτες θέσεις στην κατηγορία των αντρών να κατακτούν αντίστοιχα οι Παντελής Τσαβαλάς, Βασίλης Σταθάκος και Ιωάννης Τσαβαλάς και στις γυναίκες την τριάδα να συμπληρώνουν οι Δήμητρα Κρυονερίτη, Τatiana Talmaci και Γεωργία Πουλάκου.