ΣΠΑΡΤΗ. Στη Σπάρτη θα διεξαχθεί κατά κύριο λόγο η 15η Γιορτή Ελιάς και Λαδιού από την Αστική μη Κερδοσκοπική Εταιρεία «Γιορτή Ελιάς και Λαδιού» από τις 2 έως τις 6 Αυγούστου. Από τις 3 έως τις 5 Αυγούστου θα πραγματοποιηθεί στην Σπάρτη, έκθεση Λακωνικών Προϊόντων και επιχειρήσεων υποστήριξης του γεωργικού τομέα (υπηρεσίες, εφόδια, εξοπλισμός). Στις 4 Αυγούστου θα διοργανωθεί από τον Εμπορικό Σύλλογο Σπάρτης «Λευκή Νύχτα».

Ο Εμπορικός Σύλλογος Σπάρτης συμμετέχει ενεργά στην διοργάνωση των φετινών εκδηλώσεων, αναγνωρίζοντας, ότι ο θεσμός έχει συμβάλει όλα αυτά τα χρόνια:
• Στην προβολή των λακωνικών προϊόντων και των ιδιαίτερων ποιοτικών τους χαρακτηριστικών στο ευρύ κοινό, εντός αλλά και εκτός Λακωνίας.
• Στην βελτίωση της «εικόνας» και του τρόπου προβολής των λακωνικών προϊόντων και των επιχειρήσεων που συμμετέχουν σε αυτές τις δράσεις.
• Στην ανάπτυξη πνεύματος συνεργασίας μεταξύ των επιχειρήσεων που συμμετέχουν στις εκδηλώσεις αυτές.
• Στην τουριστική προβολή του Δήμου Σπάρτης και ολόκληρης της Λακωνίας, καθώς και στην διασύνδεση των τοπικών προϊόντων με το τουριστικό προϊόν.

Οι φετινές εκδηλώσεις θα ξεκινήσουν στις 2 Αυγούστου και θα κλείσουν στις 6 Αυγούστου στην είσοδο της Σελλασίας.

Οι επιχειρήσεις που επιθυμούν να συμμετέχουν στην 15η Γιορτή Ελιάς και Λαδιού έχουν τη δυνατότητα να μισθώσουν περίπτερο στο χώρο της «Γιορτής» για την προβολή των προϊόντων και των υπηρεσιών τους στη Σπάρτη.
Να σημειωθεί ότι η Α.Μ.Κ.Ε «Γιορτή Ελιάς και Λαδιού» επιχορηγείται από τον Δήμο Σπάρτης για την οργάνωση της Γιορτής Ελιάς και Λαδιού Σελλασίας – Σπάρτης. Η μεταφορά της αιχμής της γιορτής, που είναι η έκθεση προϊόντων, δημιουργεί προσδοκίες στον Εμπορικό κόσμο της Σπάρτης, αντιστρόφως ανάλογες με αυτές που καταμαρτυρούν οι δυσαρεστημένοι πολίτες της Σελλασίας.