ΓΥΘΕΙΟ. Ο Διοικητής Eπιπυραγός Ευθύμιος Μιχαλόπουλος και οι υπάλληλοι της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Αρεόπολης εκφράζουν τις ειλικρινείς ευχαριστίες τους προς την εταιρεία ANIONFILMS Ιδιοκτησίας Γ. Τσοκόπουλος – Α. Αρώνη ΕΠ.Ε. η οποία μέσω του διευθυντή περιοχής κ. Νικόλαου Κουμανταράκη προσέφερε στην Υπηρεσία δέκα (10) σωλήνες πυρόσβεσης για την κάλυψη επιχειρησιακών αναγκών της Υπηρεσίας μας.

Αναφέρουν μεταξύ άλλων: «Η χειρονομία αυτή είναι άξια συγχαρητηρίων και επαίνου, μας τιμά ιδιαίτερα και συμβάλλει καθοριστικά στην κάλυψη των λειτουργικών μας αναγκών και την επαύξηση της επιχειρησιακής μας δεινότητας, ιδιαίτερα δε κατά την αντιπυρική περίοδο, που η ανάγκη επιχειρησιακής ετοιμότητας του στόλου μας είναι επαυξημένη και φέρει ως στόχο την πυρασφάλεια του πολίτη».

Το θέμα φέρνει και πάλι στην επικαιρότητα πρόταση του επικεφαλής της «Ελπίδας» στον Δήμο Σπάρτης κ. Χρήστου Αλεξάκου. Η πρόταση αφορούσε στον εξοπλισμό των μεγάλων χωριών με Πυροσβεστήρες άμεσης ενέργειας και τη συνεργασία, των εθελοντών που θα κάνουν χρήση αυτών, με την Πυροσβεστική Υπηρεσία. Η Πυροσβεστική Υπηρεσία θεωρεί ευτύχημα την δυνατότητα άμεσης παρέμβασης από κατηρτισμένους εθελοντές σε περιστατικά φωτιάς έως ότου καταφθάσουν από το κέντρο οι Πυροσβεστικές δυνάμεις. Δυστυχώς η πρόταση του κ. Αλεξάκου δεν έτυχε αξιοποίησης από το Δημοτικό Συμβούλιο Σπάρτης.