Ο ΟΠΑΠ, έχοντας αναγνωρίσει την ανάγκη θωράκισης της υγείας μας, υλοποιεί σε συνεργασία με «Το Χαμόγελο του Παιδιού» πρόγραμμα Προληπτικής Ιατρικής, προσφέροντας δωρεάν εξετάσεις σε μικρούς και μεγάλους, με τη συνεργασία των κατά τόπους Ιατρικών και Οδοντιατρικών Συλλόγων και των τοπικών φορέων.

Στο πλαίσιο της συγκεκριμένης πρωτοβουλίας το κινητό πολυϊατρείο «ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ», η Κινητή Μονάδα Προληπτικής Ιατρικής & Οδοντιατρικής και η Κινητή Μονάδα Προληπτικής Ιατρικής του «Χαμόγελου του Παιδιού» επισκέπτονται διάφορες περιοχές της Ελλάδας για να προσφέρουν μια σειρά προληπτικών εξετάσεων υγείας τόσο σε ενήλικο όσο και σε ανήλικο πληθυσμό.

Ήδη περισσότεροι από 3.800 ενήλικες και παιδιά έχουν ανταποκριθεί θετικά σε αυτή την πρωτοβουλία και έχουν υποβληθεί σε εξετάσεις υγείας, στις τρεις κινητές μονάδες που «ταξιδεύουν» σε πόλεις και χωριά. Οι μονάδες έχουν βρεθεί μέχρι στιγμής σε Στερεά Ελλάδα, Αττική, Θεσσαλονίκη, Δράμα και Λαμία.

Οι κινητές μονάδες του προγράμματος θα βρίσκονται στο Δήμο Ανατολικής Μάνης, από την Παρασκευή 13 Ιουλίου έως και την Κυριακή 15 Ιουλίου 2018, όπου γιατροί και οδοντίατροι εθελοντικά θα πραγματοποιήσουν δωρεάν προληπτικούς ελέγχους σε παιδιά και ενηλίκους.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ιστοσελίδα του ΟΠΑΠ, το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί ως εξής:
13 Ιουλίου - Φλομοχώρι
14 Ιουλίου - Πύργος Διρού
14 Ιουλίου απόγευμα - Γερολιμένας
15 Ιουλίου πρωί - Πετρίνα
15 Ιουλίου απόγευμα - Αιγιές
Για περισσότερες πληροφορίες ή για να κλείσουν ραντεβού για δωρεάν προληπτικές εξετάσεις οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καλέσουν στο τηλέφωνο 27330 51242

Η πρωτοβουλία Προληπτικής Ιατρικής εντάσσεται στο νέο πρόγραμμα Εταιρικής Υπευθυνότητας του ΟΠΑΠ, «ΟΠΑΠ στη Γειτονιά», που σαν στόχο έχει να ανταποκριθεί σε βασικές ανάγκες των τοπικών κοινωνιών, όπως η προαγωγή και η διασφάλιση της υγείας ενηλίκων ατόμων και παιδιών μέσω προληπτικών εξετάσεων υγείας.