Με εκκλησιαστική λαμπρότητα πανηγύρισε η Ιερά Μονή των Αγίων Αναργύρων, Κοσμά και Δαμιανού που βρίσκεται στον Πάρνωνα την Κυριακή 1η Ιουλίου.

Την κυριώνυμη ημέρα της εορτής ο Μητροπολίτης κ.κ. Ευστάθιος, ο οποίος χοροστάτησε στις θρησκευτικές λειτουργίες, γνωστοποίησε στο εκκλησίασμα ότι ύστερα από παράκληση του ιδίου εγκαθίσταται νέα αδελφότητα υπό τον Αρχιμανδρίτη Πρόδρομο Κατσούλη.

Ο π. Πρόδρομος Κατσούλης, που ήταν μέλος της προηγούμενης αδελφότητας, τα τελευταία χρόνια διακονούσε στην Ιερά Μητρόπολη Καμερούν, όπου διακρίθηκε για τον ζήλο και τη αγάπη του.

Υπενθυμίζεται ότι η αδελφότητας που διακόνησε τη Μονή επί σειρά ετών, αποχώρησε πριν μερικούς μήνες για το Άγιο Όρος. Όπως σημείωσε ο Μητροπολίτης παίρνει τέλος η δοκιμασία των τελευταίων μηνών τόσο για την Ιερά Μονή, όσο και για τους πιστούς της ευρύτερης περιοχής, με την εγκατάσταση νέας αδελφότητας.

«Το επόμενο διάστημα θα ακολουθήσουν οι προβλεπόμενες διαδικασίες», τόνισε στο λόγο του ο Μητροπολίτης Ευστάθιος. Οι πιστοί που παρευρεθήκαν στον εορτασμό της Ι.Μ. Αγίων Αναργύρων Πάρνωνα υποδέχθηκαν με ενθουσιασμό την χαρμόσυνη είδηση επαναλειτουργίας της Μονής.

φωτογραφίες: immspartis.gr