Πραγματοποιήθηκαν το απόγευμα της Κυριακής 24 Ιουνίου στο εργαστήριο της Σχολής Αγιογραφίας «Φώτης Κόντογλου» της Ι.Μ. Μονεμβασίας και Σπάρτης τα εγκαίνια της ετήσιας έκθεσης των σπουδαστών του Α & Β έτους.

Η τελετή των εγκαινίων τελέσθηκε από τον Μητροπολίτη κ.κ. Ευστάθιο, ο οποίος εν συνεχεία έδωσε συγχαρητήρια στον Διευθυντή, τους καθηγητές, τους εργαζόμενους και τους σπουδαστές για την μεταξύ τους συνεργασία και το έργο τους, επισημαίνοντας, παράλληλα, ότι οι αξιόλογες αγιογραφίες, που μπορεί να θαυμάσει ο επισκέπτης της έκθεσης, αντικατοπτρίζουν το υψηλό επίπεδο της Σχολής.

Ο Διευθυντής της Σχολής, Χρήστος Καρύδης, στην ομιλία του αρχικά συνεχάρη τους σπουδαστές για τα σημαντικά έργα που δημιούργησαν, ενώ παράλληλα έκανε αναφορά στην κοινωνική προσφορά της Σχολής, αλλά και στα μελλοντικά της σχέδια.
Ο κ. Καρύδης δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τον Μητροπολίτη Ευσστάθιο για τη διαρκή βοήθεια του στις λειτουργικές ανάγκες της Σχολής, τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, τους δύο καθηγητές κ. Στυλιανό Γεωργαντώνη και κ. Βασίλειο Θεοδωρακάκο, την Γραμματέα της Σχολής πρεσβυτέρα κ. Βασιλική Κοκκορού και τους ιερείς π. Συμεών Παπαγεωργίου, π. Αθανάσιο Σπηλιώτη και π. Γεώργιο Σκοπαράντζο, για την αμέριστη βοήθειά τους. Στην συνέχεια παρουσίασε την δομή της έκθεσης δίνοντας μεγάλη έμφαση στο σχέδιο, αλλά και στα κατασκευαστικά υλικά των εικόνων χρησιμοποιώντας τις παραδοσιακές τεχνικές.

Επισημαίνεται ότι η έκθεση θα λειτουργήσει έως την Κυριακή 1η Ιουλίου καθημερινά κατά τις ώρες 10.00–13.00 και 18.00–21.00 (Γκορτσολόγου 46, Σπάρτη).