Γράφει ο Δημήτρης Πολλάτος*

Όσοι πιστεύουμε ότι η ομορφιά των Εθνών είναι το πόσο ξεχωριστό και μοναδικό μπορεί να είναι το κάθε έθνος απο τις παραδόσεις του, την ιστορία του, τη γλώσσα του, συμφωνούμε ότι το κρατίδιο των Σκοπίων θα έπρεπε να περιελάμβανε στο όνομα του ξεκάθαρα τον όρο Σλαβική δημοκρατία. Iδανικά το όνομα θα έπρεπε να ήταν Σλαβική δημοκρατία του Βαρδάρη - Slavic Republic of Vardaska ή Κεντροβαλκανική Σλαβική Δημοκρατία - Central Balcan Slavic republic - C.B.S. REPUBLIC.

Η αντιμετώπιση των Ελλήνων πολιτών για το ονοματολογικό των αλβανοσλαβοβουλγάρων των Σκοπίων μου γεννάει στο μυαλό της εξής εικόνα : Ένα πλοίο βουλιάζει (Η Μακεδονία) αργά (η μία χώρα πίσω από την άλλη την αναγνωρίζουν ως Μακεδονία), αλλάζουν οι καπετάνιοι κανείς τους δε δίνει σημασία να σώσει το καράβι και τους ανθρώπους (να αποτρέψει την ονομασία Μακεδονία). Μέχρι που τα νερά αρχίζουν να μπαίνουν στις καμπίνες του πλοίου το οποίο έχεις βυθιστεί πολύ και οι επιβάτες βλέπουν το θάνατο (ονομασία ως σκέτο Μακεδονία από 140 χώρες ανάμεσα τους Η.Π.Α, ΡΩΣΣΙΑ ΚΙΝΑ).

Το να αναβάλεις τη λύση ενός προβλήματος φέρνει λύση στο πρόβλημα ? Προφανώς όχι. Η Μακεδονία είναι η γη των Ελλήνων Μακεδόνων, όμως το 700 μ.χ. έφθασαν σε αυτήν οι Σλάβοι οι οποίοι για τους δικούς τους λόγους άρχισαν να διεκδικούν τη χρήση της δικής μας γης.

Όταν ως παιδεία, ως προσωπικότητες έχουμε μάθει οι Έλληνες - δηλαδή σήμερα οι Ρωμιοί να αφήνουμε τη τελευταία στιγμή τη λύση των προβλημάτων μας, όταν ξεχνάμε την ιστορία μας, τις παραδόσεις γιατί τις θεωρούμε κάτι άχρηστο ή "ξεπερασμένο" τότε με μαθηματική ακρίβεια οδηγούμαστε σε Εθνικές ήττες.

Χάσαμε τον Πόντο
χάσαμε την Ιωνία
χάσαμε τη μισή Κύπρο (το 37%)
χάσαμε τη ανατολική Θράκη
χάσαμε τη βόρεια Ηπειρο
χάσαμε τη βόρεια Μακεδονία
Όταν ένα έθνος χάσει τη μνήμη του, τις αξίες του, τη ταυτότητα του είναι επόμενο να χάσει και εδάφη...

* Πρόεδρος της Ένωσης Επτανησίων Ελλάδας, Γ. Γραμματέας του ομίλου για την UNESCO Tεχνών Λόγου και Επιστημών Ελλάδος

* Τα άρθρα δεν απηχούν απαραίτητα τη γνώμη του notospress.gr