Ενημερωτική εκδήλωση με θέμα «Ρύθμιση Χρεών Επιχειρήσεων & Ελευθέρων Επαγγελματιών» την οποία διοργάνωσε το Επιμελητήριο Λακωνίας σε συνεργασία με το ΤΕΕ Πελοποννήσου πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 23 Ιουνίου.

Το παρόν στην εκδήλωση έδωσε η Διοίκηση του Επιμελητηρίου Λακωνίας καθώς και πλήθος μελών. Σύντομο χαιρετισμό απεύθυνε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου, Ιωάννης Παναρίτης, δίνοντας το λόγο στον Ειδικό Γραμματέα Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους, Φώτη Κουρμούση, ο οποίος ήταν ο κεντρικός ομιλητής.

Στο πρώτο μέρος της παρουσίασης ο κ. Κουρμούσης, επικεντρώθηκε στα βασικά σημεία – χαρακτηριστικά του νομοθετικού πλαισίου του εξωδικαστικού μηχανισμού ρύθμισης οφειλών επιχειρήσεων και ελευθέρων επαγγελματιών. Ο Ειδικός Γραμματέας τόνισε τον τρόπο λειτουργίας του νομοθετικού πλαισίου και εξήγησε αναλυτικά τη διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσουν οι ενδιαφερόμενοι, ώστε να υπαχθούν στο εν λόγω νομοθετικό καθεστώς.

Στη συνέχεια ο κ. Κουρμούσης κατά το δεύτερο μέρος της ομιλίας του έγινε αποδέκτης πλειάδας ερωτήσεων και παραδειγμάτων απ’ τους συμμετέχοντες. Όπως σημειώνεται από το Επιμελητήριο Λακωνίας, μέσω του διαλόγου που παρήχθη, αποσαφηνίστηκαν απορίες των παρευρισκομένων και τονίστηκαν τα σημεία που χρήζουν ιδιαίτερης προσοχής για τους χρήστες του εξωδικαστικού μηχανισμού.