Ολοκληρώθηκε την Τρίτη 26 Ιουνίου η πρώτη κατασκηνωτική περίοδο αρρένων στις κατασκηνωτικές εγκαταστάσεις της Ι.Μ. Μονεμβασίας και Σπάρτης στην Ταϋγέτη.
Φέτος, για πρώτη φορά, φιλοξενήθηκαν 50 παιδιά των τάξεων Δ΄ , Ε΄ και ΣΤ΄ του Δημοτικού Σχολείου. Αρχηγός της κατασκηνωτικής περιόδου ήταν ο εφημέριος Τσεραμιού π. Παναγιώτης Λάτσης.

Το μεσημέρι της Δευτέρας 25 Ιουνίου, ο Μητροπολίτης Μονεμβασίας και Σπάρτης κ.κ. Ευστάθιος, συνοδευόμενος από τον Πρωτοσύγκελλο της Ιεράς Μητροπόλεώς μας Αρχιμανδρίτη Θεόφιλο Μαντζαβράκο, επισκέφθηκε τα παιδιά και είχε την ευκαιρία να τους απευθύνει πατρικά λόγια αγάπης κατά τη διάρκεια του μεσημβρινού γεύματος.

Ο κ.κ. Ευστάθιος προέτρεψε τους μικρούς κατασκηνωτές, που για πρώτη φορά στη ζωή τους γνώρισαν την μοναδική αυτή εμπειρία, να κρατήσουν σαν φυλακτό στις καρδιές τους όσα ωφέλιμα έζησαν και άκουσαν τις ημέρες αυτές και να προσπαθήσουν να τα εφαρμόσουν στην υπόλοιπη ζωή τους.
Η συνάντηση του Μητροπολίτη με τους μικρούς κατασκηνωτές επισφραγίστηκε με αναμνηστική φωτογραφία στον προαύλιο χώρο των εκαταστάσεων της κατασκήνωσης.