Συνάντηση με τον νέο Πρύτανη του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, Αθανάσιο Κατσή, πραγματοποίησε την Παρασκευή 22 Ιουνίου στην Πρυτανεία στην Τρίπολη, ο Βουλευτής Λακωνίας, Σταύρος Αραχωβίτης, συνοδεία μελών της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ Λακωνίας.

Στη συνάντηση συζητήθηκε διεξοδικά το μέλλον του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, των Περιφερειακών Σχολών και Τμημάτων. Ειδικότερα, η συζήτηση επικεντρώθηκε στην προοπτική ενοποίησης των εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων και φυσικά στη λειτουργία, αναβάθμιση και ενδυνάμωση των σχολών στη Λακωνία.

Εν όψει των προτάσεων που θα κατατεθούν από το πανεπιστήμιο προς την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας, έγινε σαφές ότι κανένας νομός δεν θα μείνει χωρίς σχολές αλλά, αντίθετα θα επανασχεδιαστεί η κατανομή τους σε μία λογική βιωσιμότητας και σύνδεσης με τις σύγχρονες παραγωγικές και κοινωνικές ανάγκες. Πάνω σε αυτή τη λογική υπήρξε ανταλλαγή προτάσεων/ιδεών και συμφωνήθηκε πως στο επόμενο διάστημα, θα εμπλουτιστούν και θα κατατεθούν εγγράφως προς διαβούλευση.