ΜΑΓΟΥΛΑ. Mε την βιωματική διαπίστωση ότι όπου υπάρχει αγάπη μπορούν να γίνουν σημαντικά βήματα προόδου πραγματοποιήθηκε η γιορτή της Β΄Τάξης του Δημοτικού Σχολείου Μαγούλας.

Οι μαθητές και η εκπαιδευτικός Γαρυφαλιά Γεωργακοπούλου παρουσίασαν τόσο το πρόγραμμα που υλοποίησαν «Το σπίτι των παιδιών» όσο και τη γιορτή τους που ήταν ευακιρία να στείλουν μηνύματα προς όλους.

Μαθητές ζιζάνια, στην πλειοψηφία τους, κατόρθωσαν να στοιχηθούν, να συντονιστούν και να αποδώσουν το μικτό θεατρικό – χορευτικό πρόγραμμα της γιορτής, καταλήγοντας στο συμπέρασμα ότι όπου υπάρχει αγάπη μπορούν να ξεπεραστούν προβλήματα και μειονεκτήματα.

Ένα πρόγραμμα που ολοκληρώθηεκ μέσα στη χρονιά και αφορούσε μεταξύ πολλών άλλων στοιχείων και δραστηριοτήτων και τα φαινόμενα έντονου θυμού και πιεστικού φόβου που τελικά οι μαθητές ξόρκισαν μέσα από την γιορτή τους.

Απελευθέρωσαν δυνάμεις και μαζί με αυτές πολύχρωμα μπαλόνια για έννοιες και ιδέες όπως η φιλία, η κατανόηση, η συνεργασία. Ευχήθηκαν σε όλους Καλό Καλοκαίρι με ένα λουλούδι και έδειξαν ότι μπορούν πλέον να τους εμπιστεύονται όλο και περισσότεροι.

Πολύτιμη η συνεργασία των Δημήτρη Παπά και Μαρίας Κολτσίδα