Γράφει ο Βαγγέλης Μητράκος

Δεν υπάρχει τίποτε χειρότερο στην πολιτική από το να συγκρούεται ένα κόμμα με τον ίδιο του τον εαυτό στο πεδίο των προεκλογικών του διακηρύξεων και της εφαρμοζόμενης πολιτικής του ως κυβέρνηση .

Οι πολίτες , που έχουν υποστεί τα πάνδεινα μέσα στη λαίλαπα των μνημονίων από το 2009 μέχρι ΚΑΙ σήμερα και ξέρουν πως αυτή η κόλαση θα συνεχιστεί και στις επόμενες γενιές , αισθάνονται βαθιά προσβεβλημένοι και εξοργισμένοι στην προσπάθεια που κάνει η κυβέρνηση να παρουσιάσει το μαύρο – άσπρο όσον αφορά ΚΑΙ τη συμφωνία στο Eurogroup .

Τα κυβερνητικά αντηχεία ας πάψουν την προσπάθεια για μοίρασμα «σανού» κι ας απαντήσουν :
-ΤΙ κέρδισε η κυβέρνηση απ΄ όσα είχε εξαγγείλει και υποσχεθεί προεκλογικά ο Αλέξης Τσίπρας στη ΔΕΘ τον Σεπτέμβρη του 2014 ; Διότι πάνω σ’ αυτή τη βάση των εξαγγελιών έδωσε ο λαός την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης στον ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΙ στις δυο εκλογικές αναμετρήσεις του 2015 και πάνω σ’ αυτήν τη βάση αγωνίστηκαν με ανιδιοτέλεια οι χιλιάδες αγωνιστές της αριστεράς για να κερδίσει ο ΣΥΡΙΖΑ τη λαϊκή ψήφο .

Συγκεκριμένα ο Αλέξης Τσίπρας είχε εξαγγείλει τα παρακάτω σχετικά με το χρέος :
• Διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους της ονομαστικής αξίας του χρέους, ώστε να γίνει βιώσιμο. Έγινε για τη Γερμανία το 1953. Να γίνει και για την Ελλάδα το 2014.
• «Ρήτρα ανάπτυξης» στην αποπληρωμή του υπόλοιπου, έτσι ώστε να εξυπηρετείται από την ανάπτυξη και όχι από το πλεόνασμα του προϋπολογισμού.
• Περίοδο χάριτος , δηλαδή «moratorium», στην εξυπηρέτησή του , για την άμεση εξοικονόμηση πόρων για την ανάπτυξη .
• Εξαίρεση του προγράμματος δημόσιων επενδύσεων από τους περιορισμούς του Συμφώνου Σταθερότητας και Ανάπτυξης .
• Συμφωνία για «Ευρωπαϊκό New Deal», με δημόσιες επενδύσεις για την ανάπτυξη και χρηματοδότηση από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων .
• Ποσοστική χαλάρωση από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, με απευθείας αγορά κρατικών ομολόγων .
• «Το πρόγραμμά μας είναι ρεαλιστικό και ανατρεπτικό . Μόνος ρεαλισμός είναι η ανατροπή των Μνημονίων στη χώρα και η διεκδίκηση ενός νέου ρόλου στην Ευρώπη.

-Απ’ όλους αυτούς τους στρατηγικούς στόχους που είχαν τεθεί τότε σχετικά με το χρέος , ΤΙ κερδήθηκε στη συμφωνία του Eurogroup ; Ένα τεράστιο «ΤΙΠΟΤΕ» !!!

Αντιθέτως , η κυβέρνηση Τσίπρα , η οποία συνέχισε επάξια τις μνημονιακές πολιτικές του Γ. Παπανδρέου και του Αντ. Σαμαρά , με τη συμφωνία ναυάγιο του EUROGROUP αλυσόδεσε τον λαό και τη χώρα στις μνημονιακές πολιτικές ΚΑΙ μετά την «τυπική» λήξη των μνημονίων αλλά ΚΑΙ μετά το τέλος της δικής της θητείας . Αυτοί που υποσχέθηκαν «ελπίδα» κι εκλέχτηκαν για να μας απαλλάξουν από τα μνημόνια και το «επαχθές κι επονείδιστο χρέος» μας καταδίκασαν σε ένα «διαρκές μνημόνιο» και σε ένα μόνιμο και δυσθεώρητο τοκογλυφικό χρέος , που θα ταλανίζει της Ελλάδα για πάντα.

Τον Ιούνιο του 2014 ο Αλέξης Τσίπρας , όταν το χρέος ήταν στο 176% του ΑΕΠ, το χαρακτήριζε (και πολύ σωστά) ως ΜΗ ΒΙΩΣΙΜΟ .

Σήμερα που ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ψηφίσει τα δικά του μνημόνια σε βάρος του λαού και της χώρας και το χρέος , παρά την αφαίμαξη του λαού , βρίσκεται στο 177,4 % του ΑΕΠ , ο κ. Τσίπρας ισχυρίζεται ότι ΕΙΝΑΙ ΒΙΩΣΙΜΟ (!!!) . Άρα οι διεθνείς τοκογλύφοι και τα αφεντικά ΔΙΚΑΙΟΥΝΤΑΙ (κατά τον κ. Τσίπρα) να πάρουν πίσω «τα λεφτά τους» και οι γενιές των ταλαίπωρων Ελλήνων ΠΡΕΠΕΙ να δώσουν το αίμα τους για να το αποπληρώσουν !!!

Δυστυχώς , ο ΣΥΡΙΖΑ αποδεικνύεται , για μια ακόμα φορά , η ίδια όψη του ίδιου νομίσματος .

Όπως είπε κι ο ποιητής :
«Xτες και σήμερα ίδια κι όμοια, χρόνια μπρος, χρόνια μετά...
H ύπαρξή σου σε σκοτάδια όλο πηχτότερα βουτά.
Tάχα η θέλησή σου λίγη, τάχα ο πόνος σου μεγάλος;
Aχ, πού σαι, νιότη, πού δειχνες, πως θα γινόμουν άλλος!»

* Τα άρθρα δεν απηχούν απαραίτητα τη γνώμη του notospress.gr