Δεν κατάφεραν να κατακτήσουν την πρώτη θέση οι παγκορασίδες του Σπαρτιατικού την Κυριακή 17 Ιουνίου, στο μεγάλο τελικό του Final Four Πελοποννήσου, απέναντι στην ομάδα του Παμβοχαϊκού, που διεξήχθη στην πρωτεύουσα της Λακωνίας.

Αν και προηγήθηκαν με 2-0 σετ, η δυναμική αντίδραση των κοριτσιών του Παμβοχαϊκού, και η χαλάρωση των παικτριών του Σπαρτιατικού, έφερε το τελικό 3-2, υπέρ της ομάδας του Βραχατίου Κορινθίας. Ωστόσο και οι δύο ομάδες εξασφάλισαν την συμμετοχή τους στη ημιτελική φάση του Πανελληνίου πρωταθλήματος και θα βρίσκονται ανάμεσα στις 16 καλύτερες ομάδες της χώρας.

Το Σαββατοκύριακο 16-17 Ιουνίου ήταν ένα πλούσιο διήμερο γεμάτο Βόλεϊ στο οποίο συμμετείχαν οι τέσσερεις καλύτερες ομάδες της Πελοποννήσου: ΝΟΚ Καλαμάτας, Απόλλων Πάτρας, Παμβοχαϊκός, Σπαρτιατικός ΓΣ. Οι αγώνες διεξήχθησαν στο κλειστό Γυμναστήριο Σπάρτης μπροστά σε ένα ένθερμο κοινό, που με την δυναμική του παρουσία ενίσχυσε την προσπάθεια των αθλητριών.

Ο Σπαρτιατικός Γ.Σ. απέδειξε ότι είναι μία υπολογίσιμη και ανερχόμενη δύναμη στο γυναικείο Βόλεϊ και από συγκυρίες δεν κατάφερε να ανέβει στο πρώτο σκαλοπάτι του πελοποννησιακού βάθρου. Απόδειξη των ανωτέρω είναι ότι οι τρεις από τις έξι βραβεύσεις καλύτερων παικτριών δόθηκαν στην ομάδα του Σπαρτιατικού, με τις Κουτσοβίτη, Τσεμπελή και Πλειώτα να παίρνουν τα βραβεία για την καλύτερη ακραία, καλύτερη διαγώνια και καλύτερη κεντρικό αντίστοιχα.

Την 3η θέση κατέκτησε ο ΝΟΚ Καλαμάτας που επικράτησε στο μικρό τελικό με 3-0 σετ του Απόλλωνα Πάτρας. Η διεξαγωγή του Final Four στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία, με συνδιοργανωτές την Ένωση Σωματείων Πετοσφαίρισης Πελοποννήσου, τον Αθλητικό Οργανισμό Δήμου Σπάρτης και τον Σπαρτιατικό Γυμναστικό Σύλλογο.

Στο τέλος πραγματοποιήθηκαν οι βραβεύσεις των ομάδων, μέσα σε πανηγυρική ατμόσφαιρα, ενώ, επίσης, βραβεύτηκαν από τον Σπαρτιατικό οι ομάδες Βόλεϊ ανδρών και γυναικών για την επιτυχημένη πορεία τους στην Β’ Εθνική κατηγορία.

Στις Παγκορασίδες Βόλεϊ του Σπαρτιατικού αγωνίστηκαν οι Τσεμπελή, Κουτσοβίτη, Πλειώτα, Φουντούκη, Ρηγάκου, Παπασπυριδάκου, Στρατή, Καπετανέα, Πετράκου, Βλαχοκωσταντή, Κανελλίδη, με τεχνικό επιτελείο τους Κωνσταντόπουλο, Ρηγάκο, και Βαρζακάκος.