Μια εξαιρετική παράσταση με χρώματα, μουσικές, σκιές, φώτα, ανθρώπους, θεούς και πουλιά ανεβαίνει αυτές τις μέρες στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, με τη σφραγίδα του ταλαντούχου Λάκωνα σκιοπαίχτη και σκηνοθέτη Ηλία Καρελλά.

Ενενήντα γιγαντιαίες φιγούρες ζωντανεύουν σε έναν μπερντέ 45 τετραγωνικών μέτρων (!), ο Καραγκιόζης συναντά τον Αριστοφάνη κι οι Όρνιθες τον Θίασο του Ηλία Καρελλά και το αποτέλεσμα αυτής της συνάντησης είναι απλά μαγευτικό.

Ο Καραγκιόζης-Πισθέταιρος κι ο Μπαρμπαγιώργης-Ευελπίδης πρωταγωνιστούν επί σκηνής με τους Χρήστο Θηβαίο και Τζώρτζια Κεφαλά στους ρόλους του Τσαλαπετεινού και της Αηδόνας αντίστοιχα. Δίας και Εξουσία, οι String Demons (Κωνσταντίνος και Λυδία Μπουντούνη) που έχουν επιμεληθεί τη μουσική, ο Θάνος Κοσμίδης στα πλήκτρα και στο ρόλο του Προμηθέα κι ο Ηλίας Καρελλάς πίσω από το μπερντέ ζωντανεύοντας με τη φωνή του τις φιγούρες.

Η πρεμιέρα, νίκησε και τον άστατο καιρό και διεξήχθη κανονικά την Κυριακή 17 Ιουνίου. Ακολούθησαν δύο ακόμα παραστάσεις, ενώ σήμερα, Τετάρτη 20 Ιουνίου, είναι προγραμματισμένη η τελευταία παράσταση στις 21:00.

«Ο Καραγκιόζης στη χώρα των πουλιών» χρηματοδοτείται από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος σε συνεργασία με το Κέντρο Πολιτισμού ΙΣΝ και εντάσσεται στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Summer Nostos Festival». Η είσοδος για το κοινό είναι δωρεάν, με Δελτία Προτεραιότητας που διανέμονται από το Labyrinth Kiosk 60 λεπτά (20:00) πριν την έναρξη της κάθε παράστασης.