«Αν το ελληνικό ελαιόλαδο είχε... σπίτι, αυτό θα ήταν η ΕΑΣ Λακωνίας. Μπορεί το εγχώριο προϊόν να παράγεται σε εξαιρετικές ποιότητες σε διάφορες περιοχές της χώρας (Κρήτη, Μεσσηνία, Λέσβος κ.α.), όµως η δουλειά που γίνεται στις ιστορικές εγκαταστάσεις της ΕΑΣ Λακωνίας, εδώ και πολλά χρόνια, αποτελεί παράδειγµα προς µίµηση», αναφέρει η ιστοσελίδα agronews.gr.

Πραγματοποιώντας μικρό αφιέρωμα στην Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Λακωνίας η ιστοσελίδα agronews.gr φιλοξενεί δηλώσεις του Προέδρου της ΕΑΣ κ. Νίκου Προκοβάκη. «Η Λακωνία είχε την τύχη να έχει ένα δυνατό συνεταριστικό κίνηµα και ένα εξαιρερικό προϊόν όπως το ελαιόλαδο. Οι δύο αυτές παράµετροι βοήθησαν την ανάπτυξη του πρωτογενή τοµέα της περιοχή. Εκτιµώ ότι αν το λακωνικό ελαιόλαδο καταφέρει να φεύγει τυποποιηµένο σε ποσοστό 20% µε δικό µας brand name, τότε τα πράγµατα θα είναι πολύ καλύτερα. Πρέπει η προστιθέµενη αξία του ελαιολάδου να µένει στον τόπο µας. Ωστόσο θα πρέπει να πούµε ότι η ΕΑΣ Λακωνίας παίρνει καλύτερες τιµές και στο χύµα γιατί έχει µια ποιότητα που δεν την αφήνει να... πέσει», αναφέρει ο κ. Προκοβάκης.

Πλέκοντας το εγκώμιο του προέδρου η agronews.gr σημειώνει: «Ο προοδευτικός -όπως αποδεικνύεται στην πράξη- Νίκος Προκοβάκης έχει φροντίσει να έχει στο πλευρό νέους ανθρώπους-επιστήµονες, οι οποίοι έχοντας γνώση της δουλειάς τους και του προϊοντος έχουν αναλάβει την ευθύνη να οδηγήσουν το λακωνικό ελαιόλαδο στη νέα εποχή».