ΣΠΑΡΤΗ. Για δεύτερη χρονιά θα πραγματοποιηθεί το Φεστιβάλ «Σπάρτη. Παγκόσμια πόλη» τον Σεπτέμβριο του 2018.
Μετά την επιτυχημένη πρώτη διοργάνωση το 2017 το Φεστιβάλ, πιο ώριμο και πιο οργανωμένο θα πραγματοποιηθεί στις 14, 15 και 16 Σεπτεμβρίου 2018 στον χώρο «Κτήμα Νερόμυλος» στις Αμύκλες Σπάρτης.

Περιλαμβάνει εκθέσεις, δράσεις και εκδηλώσεις που αφορούν στον Πολιτισμό, τον Τουρισμό, της Παραγωγή, την Παράδοση και την Τέχνη.

Σημαντικοί εταίροι, συλλογικοί φορείς, πολίτες, χορηγοί και εθελοντές συμβάλουν για την διεξαγωγή και πάλι ενός δημιουργικού και ξεχωριστού Φεστιβάλ για την Σπάρτη.

Το βιβλίο, η ιστορία, ο χορός, το τραγούδι, η γαστρονομία σε συνδυασμό με την παράδοση και την τέχνη στην Σπάρτη και την ευρύτερη περιοχή συνθέτουν τον καμβά πάνω στον οποίο θα αναπτυχθούν οι εκδηλώσεις, οι δράσεις και οι εκθέσεις του Φεστιβάλ. Αλληλεγγύη, Εθελοντισμός, Έκφραση και Δημιουργία είναι στοιχεία που χρωματίζουν την διοργάνωση.

Σπάρτη. Πόλη με πηγαία δύναμη και ισχυρή παράδοση που θα μπορούσε να πρωταγωνιστήσει και πάλι αξιοποιώντας την ευρηματικότητα, τη συνέπεια και την αυτάρκειά της. Αυτό που θα έπρεπε να συνδυασθεί είναι η εξωστρέφεια και ο κοσμοπολιτισμός που είναι αναγκαίες επιλογές της εποχής και της ανάγκης.

Τις επόμενες ημέρες αναλυτικά το Πρόγραμμα του Φεστιβάλ.