Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη, το notospress.gr αναδημοσιεύει μία παλαιότερη συνέντευξη της Διευθύντριας του Τμήματος Αιμοδοσίας του Γ.Ν. Λακωνίας, κας Μαρίας Καλκάνη, την οποία είχε παραχωρήσει στα «Πρόσωπα δίπλα μας» το 2016.

Ωστόσο τα μηνύματα της αιμοδοσίας παραμένουν πάντοτε επίκαιρα, πόσο μάλλον σήμερα που η κοινωνία έχει ανάγκη από εθελοντισμό και αλτρουισμό.

Συνέντευξη στο Νίκο Ι. Καρμοίρη
φωτογραφίες συνέντευξης: Γιάννης Γκλέκας

– Σε εκείνους που απορρίπτουν την αιμοδοσία χωρίς να έχουν πραγματικά μάθει για αυτή, τι έχετε να πείτε;
Οι άνθρωποι οφείλουν να ενημερώνονται έγκυρα και αντικειμενικά για την Αιμοδοσία, ώστε να ξεπεράσουν τους δισταγμούς και τους φόβους τους, οι οποίοι προέρχονται κυρίως από την άγνοια. Ας μην ξεχνούν, όμως, ότι υποψήφιος αιμοδότης είναι κάθε υγιής άνθρωπος, ενώ υποψήφιοι δέκτες είμαστε όλοι!

– Ποιες οι δράσεις, καθώς και οι συνεργασίες του Τμήματος Αιμοδοσίας του Γ.Ν. Σπάρτης με τοπικούς φορείς; Πως μπορεί κάποιος ενδιαφερόμενος να επικοινωνήσει μαζί σας;
Το Τμήμα Αιμοδοσίας συνεργάζεται με πάνω από 50 συλλόγους στο Νομό μας και καλύπτουμε περίπου το 60% των αναγκών μας σε αίμα. Το υπόλοιπο 40% καλύπτεται από το φιλικό και οικογενειακό περιβάλλον των ασθενών. Εμείς προσπαθούμε, επίσης, να μετατρέψουμε τους αιμοδότες αντικατάστασης σε εθελοντές τακτικούς αιμοδότες.
Στην ιστοσελίδα μας http://www.hospspa.gr στο Τμήμα Αιμοδοσίας υπάρχουν πληροφορίες σχετικά με την αιμοδοσία, καθώς και τηλέφωνα επικοινωνίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΕΔΩ