Σε επτά γλώσσες θα μεταφραστεί το βιβλίο «Τραμπάλα» του Λάκωνα συγγραφέα Χρήστου Αρμάντο Γκέζου. Πρόκειται για μία συλλογή διηγημάτων που κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις «Μελάνι» το 2016 και αναμένεται να μεταφραστεί σε ρωσικά, τουρκικά, αγγλικά, αλβανικά, σερβικά, ρουμανικά και βουλγαρικά από το Ελληνικό Κέντρο Σπουδών Νοτιοανατολικής Ευρώπης.

Την είδηση έκανε γνωστή ο ίδιος ο συγγραφέας, ο οποίος έγγραψε στο προσωπικό του προφίλ στο facebook:

«Η μετάφραση ενός βιβλίου είναι, κατά τη γνώμη μου, η καλύτερη μοίρα που μπορεί να του τύχει. Κερδίζει έτσι τουλάχιστον μια δεύτερη ζωή. Δεν μπορώ λοιπόν να κρύψω τη χαρά μου που το Ελληνικό Κέντρο Σπουδών Νοτιοανατολικής Ευρώπης θα μεταφράσει την Τραμπάλα (Εκδόσεις Μελάνι) σε 7 γλώσσες: ρωσικά, τουρκικά, αγγλικά, αλβανικά, σερβικά, ρουμανικά, βουλγαρικά.

Το ΕΚΕΝΕ ιδρύθηκε το 1975 και διδάσκει τις παραπάνω γλώσσες (εκτός των αγγλικών) σε διπλωμάτες, στρατιωτικούς, υπαλλήλους κρατικών υπηρεσιών, φοιτητές και ιδιώτες. Υπάγεται στην Ελληνική Επιτροπή Σπουδών ΝΑ Ευρώπης, ένα επιστημονικό σωματείο μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα που αποτελεί την ελληνική εθνική επιτροπή της Διεθνούς Ένωσης Σπουδών NΑ Ευρώπης, υπό την αιγίδα της UNESCO.

Οι εξαίρετοι επαγγελματίες του, πεπειραμένοι καθηγητές και μεταφραστές, θα καταπιαστούν με τα διηγήματά μου - και τους ευχαριστώ ήδη, ανυπομονώντας για το αποτέλεσμα».