ΒΟΣΤΩΝΗ. Πραγματοποιήθηκε το 70ό Συνέδριο της Παλλακωνικής Ομοσπονδίας Αμερικής και Καναδά στο Chelmsford της Μασαχουσέτης την Παρασκευή 8 Ιουνίου.

Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου διεξήχθησαν οι αρχαιρεσίες για την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας, από τις οποίες προέκυψε το νέο Δ.Σ. ως εξής:

Πρόεδρος: Θεόδωρος Παυλάκος

Αντιπρόεδρος ΗΠΑ: Φώτης Κοκκοτός

Αντιπρόεδρος Καναδά: Αικατερίνη Ιατροπούλου

Γραμματέας: Άννα Πλαγιάννη

Ταμίας: Ιωάννης Γορανίτης

Ο νεοεκλεγείς πρόεδρος της Παλλακωνικής κ. Θεόδωρος Παυλάκος στον χαιρετισμό του στο δείπνο ευχαρίστησε τους συνέδρους για την εμπιστοσύνη που του έδειξαν αναδεικνύοντάς τον στη θέση του Προέδρου και κάλεσε όλους σε συμπόρευση και συνεργασία.

Η Ομοσπονδία ανακοίνωσε έντεκα υποτροφίες στα εξής παιδιά: Μελίνα Μάνου, Κατερίνα Ντοριάν, Χρήστο Ρουλίδη, Εβαν Τάσση, Μαρία Αριάνα, Γουλιέλμο Γκλαννούδη, Παναγιώτα Μαρκάκου, Θεανώ Γορανίτη, Σπυριδούλα Ζολάτου, Κατερίνα Σπετσέρη και Αλέξις Λέοναρντ.

Οι εργασίες του Συνεδρίου στέφθηκαν με επιτυχία και ολοκληρώθηκε με επίσημο δείπνο το βράδυ του Σαββάτου 9 Ιουνίου στο ξενοδοχείο «Radisson». Κεντρικός ομιλητής στο επίσημο δείπνο ήταν ο επιχειρηματίας από την πόλη Λόουελ της Μασαχουσέτης κ. Γεώργιος Μπεχράκης, ο οποίος τόνισε: «ένα πράγμα που έκαναν οι γονείς μου ήταν να βάλουν καλά στο μυαλό μας τη σπουδαιότητα της Παιδείας και ευτυχώς όλα τα αδέλφια σπουδάσαμε».

Ο κ. Μπεχράκης απευθυνόμενος στους γονείς είπε ότι «πρέπει να μορφώσουμε τα παιδιά και τα εγγόνια μας για τις δόξες της Ελλάδος, πως είχε θαυμάσια μυαλά, ιστορικούς, φιλοσόφους, επιστήμονες, πολιτικούς που δημιούργησαν τη δημοκρατία, τις τέχνες, την κλασική ελληνική τέχνη που επηρέασε τη μορφοποίηση της Ρωμαϊκής και αργότερα της Βυζαντινής τέχνης, να μη ξεχάσουμε την Ορθόδοξη Πίστη μας, την Ελληνική γλώσσα».