Γράφει ο Γιώργος Αλατσάς

Σχετικά με τις εξελίξεις στο σκοπιανό ζήτημα όπου οι δύο πρωθυπουργοί έκαναν ανακοινώσεις πως υπάρχει συμφωνία με το όνομα σε «Severna Makedonija» δηλαδή βόρεια Μακεδονία ο πρωθυπουργός μας λέει πως είναι νίκη διπλωματική αυτή διότι ήδη 140 χώρες την αποκαλούν ως Δημοκρατία της Μακεδονίας, πως υπάρχει σαφές τέλος σε όλα τα αλυτρωτικά ζητήματα , ότι δεν διεκδικούν τίποτα από τον αρχαίο ελληνικό πολιτισμό της Μακεδονίας. Επίσης πως απαλείφονται οι αναφορές για μακεδονικές μειονότητες και της προστασίας αυτών και οι προβληματικές αναφορές τους ως προς τα σύνορα.

Σαν νίκη μας παρουσίασαν επίσης και πως η γλώσσα προσδιορίζεται ως <<μακεδονική>>με τη διευκρίνιση ότι έχει νότιο σλαβική προέλευση και πως τα ταξιδιωτικά έγγραφα θα αποκαλούν αυτά τα άτομα <<Μακεδόνες -πολίτες της Βόρειας Μακεδονίας>> και πως για την Ελλάδα η υπηκοότητα τους θα είναι πολίτες της Βόρειας Μακεδονίας.

Θα γίνει η κύρωση από τη Βουλή των Σκοπίων ύστερα από τη Βουλή της Ελλάδας και θα γίνουν δύο προσκλήσεις για Ευρωπαϊκή Ένωση και ΝΑΤΟ οι οποίες θα είναι αιρετές αν δεν ολοκληρωθούν τα συμφωνηθέντα .Πως θα χάσουν αυτές τις προσκλήσεις αυτοδικαίως δηλαδή. Επίσης ο πρωθυπουργός κ Τσίπρας μας λέει πως διασφαλίζονται πλήρως τα συμφέροντα μας και δεν απεμπολείται το διαπραγματευτικό πλεονέκτημα μας και πως είναι μία ιστορική νίκη και ιστορική συμφωνία . Νίκη μας παρουσιάζουν το erga omnes το οποίο παλιά δεν διαπραγματευόταν από τα Σκόπια ,το οποίο σημαίνει μία ονομασία με χρήση έναντι όλων ,εσωτερικά και εξωτερικά και τη Συνταγματική αναθεώρηση.

Γεννιούνται όμως τα ερωτήματα
1. Πρώτα δεν πρέπει να γίνουν τα συμφωνηθέντα και να ολοκληρωθούν ;σημαντικό δεν είναι να παγιωθούν αυτά που σημαίνει παρέλευση μεγάλου χρονικού διαστήματος δεκαετιών δηλαδή για να δούμε το θα γίνουν μόνο στα χαρτιά ή αν θα γίνουν και πράξη;
2. Είναι ιστορική νίκη και διπλωματική επιτυχία ότι η ονομασία η οποία θα είναι μία για το εσωτερικό και το εξωτερικό περιλαμβάνει τον όρο Μακεδονία ;φυσικά όχι
3. Είναι νίκη που αυτά τα άτομα ονομάζονται <<Μακεδόνες -πολίτες της Βόρειας Μακεδονίας>> και για την Ελλάδα θα ισχύει μόνο το δεύτερο; φυσικά όχι. Αν αυτό θεωρείται επιτυχία γιατί εμείς δεν τους αναγνωρίζουμε ως <<Μακεδόνες πολίτες της Βόρειας Μακεδονίας>> αλλά μόνο ως <<πολίτες της Βόρειας Μακεδονίας>> εδώ η διπλωματική η είναι σαφής και φυσικά δεν θα έχουν προσδιορισμό σιδηρόδρομο, <<Μακεδόνες>> σκέτο θα τους λέει όλος ο κόσμος.
4. Θα αποτελούσε νίκη η διευκρίνιση ότι δεν είναι απόγονοι και δεν έχουν σχέση με τον αρχαίο ελληνισμό και Μακεδονικό πολιτισμό (ο οποίος ήταν κομμάτι του ελληνικού πολιτισμού), αυτό όμως πρέπει να γίνει στην πράξη και όχι στα λόγια , κάτι που θα το δείξει ο χρόνος.Άρα εδώ έχουμε όχι νίκη αλλά διπλωματική ήττα.
5. Ανακαλύφθηκε μία μακεδονική γλώσσα.Μία γλώσσα που δεν υπήρχε ποτέ και δεν υπάρχει καθώς οι Μακεδόνες μιλούσαν ελληνικά ,για αυτό λέει θα γίνεται προσδιορισμός πως είναι νότιο σλαβικής προέλευσης. και γιατί να ονομαστεί <<μακεδονική>> παρακαλώ; Άρα ήττα έχουμε και εδώ.
6. Μας είπε ο κ Τσίπρας πώς θα δοθεί πρόσκληση για Ευρωπαϊκή Ένωση και ΝΑΤΟ η οποία θα είναι αιρετή. Ζήσε Μάη μου να φας τριφύλλι …Εννοείται και απεμπολούμε πλέον το διαπραγματευτικό μας μεγάλο χαρτί.

Τα Σκόπια είναι ένα κράτος που οποίο δημιουργήθηκε σχετικά πρόσφατα τα οποία έχουν εξ αρχής επιθετική πολιτική ενάντια στην Ελλάδα. Με δεδομένο ότι η μη ένταξη τους σε ΝΑΤΟ και Ευρωπαϊκή Ένωση τα κάνει εσωτερικά ευάλωτα και κινδυνεύουν με αποσταθεροποίηση και διάλυση κάτι το οποίο είναι προς το συμφέρον μας δεν θα έπρεπε ποτέ να τα βάλουμε μέσα σε κανένα ευρωατλαντικό οργανισμό.

Με την Ανατολική ,κεντρική και Δυτική Μακεδονία τι γίνεται;Αν κάποιοι ονειρευτούν οι περιοχές αυτές να ενωθούν με την βόρεια Μακεδονία; Μήπως βάζουμε τα χέρια μας να βγάλουμε τα μάτια μας και δημιουργούμε προβλήματα από το πουθενά;

Ας δούμε όμως τι συμβαίνει με άλλες χώρες όπου είχαμε και έχουμε διαφορές όπως για παράδειγμα την Αλβανία και την Τουρκία. Το 2009 βάλαμε την Αλβανία στο ΝΑΤΟ αφού δεν ασκήσαμε βέτο. Άλλαξε η συμπεριφορά τους απέναντι στην Ελλάδα; Φυσικά και όχι , χαρακτηριστικό είναι ότι τον Ιούλιο του 2017 κατέστρεφαν με μπουλντόζες σπίτια Ελλήνων χωρίς να έχουν τελεσιδικήσει δικαστικές αποφάσεις με πρόσχημα την ανάπλαση της περιοχής για καλύτερο τουρισμο της Χειμάρρας .
Η δε Τουρκία θέλει να ξανασυζητήσουμε τη συνθήκη της Λωζάννης και συνθήκες που έχει υπογράψει σχετικά με τους λαθρομετανάστες και τους πρόσφυγες της εφαρμόζει κατά το δοκούν οπότε αυτή θέλει.

Κακά τα ψέματα πρόκειται για ήτα μας, μιας και εμείς είμαστε οι νοικοκυραίοι και αυτοί οι κλέφτες .Ότι και αν πάρουν οι κλέφτες είναι ζημιά για τον νοικοκύρη .Ζημιά είναι που θα έχουν το όνομα Μακεδονία σαν σύνθετο στην ονομασία τους ,ζημιά που ονομάζονται στα ταξιδιωτικά έγγραφα <<Μακεδόνες>>, ζημιά προσδιορίζεται η γλώσσα ως << μακεδονική>> αφού για τις διευκρινίσεις και τους αστερίσκους κανείς δεν θα τους κοιτάξει, ζημιά είναι η πρόσκληση θα πάρουνε χωρίς να παγιωθούν οι καταστάσεις για να δούμε τη συμπεριφορά τους, Τα πάντα κρίνονται από το αποτέλεσμα το οποίο θα φανεί μετά από πολλά χρόνια.

Κύριε Καμμένε που μιλούσατε όπως επισυνάπτω στα παρακάτω βίντεο πως δεν θα υπάρχει κυβέρνηση των ανεξάρτητων Ελλήνων όταν παραχωρηθεί το όνομα Μακεδονία και πως θα ρίξετε την κυβέρνηση τι έχετε να μας πείτε τώρα; Θα μείνετε στην ιστορία με λαμπρά γράμματα ρίχνοντας την κυβέρνηση όπως λέγατε για να σωθεί η Μακεδονία ή θα σας θυμόμαστε σαν τον Jason Αντιγόνη του Ελληνικού κοινοβουλίου; https://www.youtube.com/watch?v=OVInwidnmHc&feature=youtu.be
https://www.youtube.com/watch?v=ahkXEC9Vor8

Κύριε δημοκράτη, αριστερέ Τσίπρα αντέχει το κρατίδιο των Σκοπίων δημοψήφισμα και όχι η Ελλάδα ,η μητέρα της Δημοκρατίας;

Θυμίζω ότι ο καιάδας υποδεχόταν οχι νεογνά όπως λέει ο μύθος αλλά αιχμαλώτους, είλωτες και προδότες με το ελληνικό κοινοβούλιο να έχει πολλούς από τους τελευταίους. Μήπως πρέπει επιτέλους να ξαναχρησιμοποιηθεί αυτό το μέρος με την αρχική του χρήση κάτι το οποίο θα συμβάλει και στην τουριστική ανάπτυξη της τοπικής μας κοινωνίας; (Ειρωνεύομαι φυσικά...)

* Τα άρθρα δεν απηχούν απαραίτητα τη γνώμη του notospress.gr