Οι πολιτικές Αρχές της γενέτειρας του Παύλου Γιαννακόπουλου, που έφυγε από τη ζωή τα ξημερώματα της Κυριακής 10 Ιουνίου, αφήνοντας πίσω του μεγάλο έργο κι ένα σπουδαίο παράδειγμα, εξέφρασαν τα συλλυπητήρια τους προς τους οικείους, εξυμνώντας την προσωπικότητα του Λάκωνα επιχειρηματία.

Πέτρος Τατούλης: «Με βαθύτατη οδύνη πληροφορήθηκα την απώλεια του Παύλου Γιαννακόπουλου. Υπήρξε ένας διαπρεπής επιχειρηματίας με όραμα, αποφασιστικότητα και κυρίως μια σπουδαία προσωπικότητα με τεράστια προσφορά στον αθλητισμό. Κέρδισε καθολικά το σεβασμό ακόμα και των αντιπάλων του και δίδαξε ήθος.
Υπήρξε επίσης ένας Πελοποννήσιος, με Λακωνική καταγωγή, που ποτέ δεν ξέχασε την πατρίδα του.
Εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του».

Ντία Τζανετέα: «Με βαθιά θλίψη η Λακωνία αποχαιρετά τον Παύλο Γιαννακόπουλο. Έναν Λάκωνα που άφησε το δικό του μοναδικό στίγμα στο χώρο της επιχειρηματικότητας και του αθλητισμού.
Ο Παύλος Γιαννακόπουλος υπήρξε ένας επιχειρηματίας με όραμα που κατάφερε με την ενεργητικότητα και με το ήθος του να παγιώσει την Ελληνική βιομηχανία φαρμάκων στην παγκόσμια αγορά. Παρά τις δύσκολες συνθήκες επέλεξε να δημιουργήσει, να αναπτύξει και να διατηρήσει την επιχείρηση του στην Ελλάδα , στηρίζοντας έμπρακτα την Ελληνική οικονομία. Παράλληλα, στήριξε με πάθος και ιδιαίτερη αγάπη τον ελληνικό αθλητισμό προσφέροντας του κορυφαίες διακρίσεις σε παγκόσμιο επίπεδο.
Η προσφορά και το έργο που αφήνει πίσω του αυτός ο σπουδαίος Λάκωνας θα μείνουν ανεξίτηλα στην μνήμη όλων μας. Εύχομαι θερμά συλλυπητήρια στους οικείους και τους συνεργάτες του».

Βαγγέλης Βαλιώτης: «Με βαθιά θλίψη πληροφορηθήκαμε το χαμό, του πατριώτη μας, του Λάκωνα, Παύλου Γιαννακόπουλου.
Η Σελλασία, η Σπάρτη, η Λακωνία πενθεί το χαμό ενός σπουδαίου πατριώτη, του Παύλου Γιαννακόπουλου.
Ενός Λάκωνα, επιτυχημένου επιχειρηματία με όραμα και ήθος, που πρόσφερε πολλά στην Ελληνική Οικονομία αλλά και κορυφαίου αθλητικού παράγοντα, θεμελιωτή του μπασκετικού Παναθηναϊκού.
Η απώλειά του, αφήνει ένα τεράστιο κενό ,όχι μόνο στους οικείους του, τους συνεργάτες του, τους ανθρώπους της ΒΙΑΝΕΞ , στον Ελληνικό Αθλητισμό αλλά και στις καρδιές όλων μας, που γνωρίζαμε την σεμνότητα και την ανιδιοτελή προσφορά του.
Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του, στους εργαζόμενους της ΒΙΑΝΕΞ και στην ΚΑΕ Παναθηναϊκός».

Δημοτικό Συμβούλιο Σπάρτης: «Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Σπάρτης σήμερα, ημέρα Δευτέρα 11 Ιουνίου 2018, κατά την τακτική του συνεδρίαση, μετά το άγγελμα του θανάτου του μεγάλου δωρητή του Δήμου Σπάρτης και ιδιαίτερα της Τοπικής Κοινότητας Σελλασίας Δ.Ε. Οινούντος Παύλου Γιαννακόπουλου του Δημητρίου και προκειμένου να αποτίσει τον απαιτούμενο φόρο τιμής στον εκλιπόντα μεγάλο δωρητή και να αποδώσει την πρέπουσα τιμή σε αυτόν, για το ενδιαφέρον και την ευαισθησία και για την αδιάλειπτη θερμή συμπαράσταση του προς την ιδιαίτερη πατρίδα του πατέρα του συμβάλλοντας αποφασιστικά στον εξωραϊσμό της και Σε ένδειξη πένθους και ελαχίστου φόρου τιμής, ομόφωνα αποφάσισε την έκδοση του παρόντος ψηφίσματος, ως ακολούθως:
ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ Ομόφωνα
1. Να εκφράσει την βαθιά του θλίψη, τα ειλικρινή του συλλυπητήρια και την συμπάθειά του στους συγγενείς και οικείους του εκλιπόντος.
2. Να τηρηθεί ενός λεπτού σιγή στην παρούσα συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.
3. Να παραστεί ο δήμαρχος και αντιπροσωπεία μελών του δημοτικού συμβουλίου στο Ναό Θεοτόκου Γοργοεπήκοου και Αγίου Ελευθερίου (στον περιβάλλοντα χώρο της Μητρόπολης) για προσκύνημα στη σωρό του εκλιπόντος.
4. Να κατατεθεί στην μνήμη του εκλιπόντος στεφάνι εκ μέρους του Δημάρχου και του Δημοτικού Συμβουλίου.
5. Να επιδοθεί το παρόν ψήφισμα στην οικογένεια του εκλιπόντος, να αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του δήμου και να δημοσιευθεί στα μέσα μαζικής ενημέρωσης της πόλης μας».