Απονομή οφφικίου Αρχιμανδρίτη στον π. Λουκά Ξουραφά12-06-2018 09:56   

Την Δευτέρα 11 Ιουνίου, που η Εκκλησία τιμά τη μνήμη του Αγίου Λουκά, Επισκόπου Συμφερουπόλεως Κριμαίας του ιατρού, τελέσθηκε στον Μητροπολιτικό ναό Ευαγγελιστρίας στη Σπάρτη Πανηγυρική Θεία Λειτουργία με την συμμετοχή πολλών κληρικών από όλη την Μητροπολιτική περιφέρεια.

Κατά την διάρκεια της θρησκευτικής τελετής εκτέθηκε, για ευλογία και προσκύνηση, απότμημα των λειψάνων

του Αγίου Λουκά, που φυλάσσεται στη Μητρόπολή και το οποίο περιήλθε στην κατοχή του κ.κ. Ευσταθίου κατόπιν προσφοράς του τότε Καθηγούμενου της Ιεράς Μονής Σαγματά και νυν Μητροπολίτη Αργολίδος κ. Νεκταρίου.

Το θείο λόγο κήρυξε ο αρχιμανδρίτης π. Ευσέβιος Ρασσιάς,, ενώ ο Μητροπολίτης Ευστάθιος μετά το πέρας της θείας Λειτουργίας ευλόγησε την αρτοκλασία. Στη συνέχεια απένειμε το οφφίκιο του Αρχιμανδρίτη στον ιερομόναχο π. Λουκά Ξουραφά, ο οποίος είναι εφημέριος Λευκοχώματος, Κυδωνιάς, Καβουρακίου και Τάραψας, ενώ προσφέρει καθημερινά τις υπηρεσίες του και στα γραφεία της Μητρόπολης.

Νωρίτερα, στην ομιλία του, ο κ.κ. Ευστάθιος αναφέρθηκε αρχικά στις παρακαταθήκες του Αγίου Λουκά και στην ανάγκη να ακολουθηθεί το παράδειγμα του. Στη συνέχεια μίλησε με θερμά λόγια για την βαθιά πίστη, το ήθος και την αφοσίωση του πατρός Λουκά, ενώ του ευχήθηκε να συνεχίσει με ακόμη μεγαλύτερο ζήλο τη διακονία του. Από την πλευρά του ο π. Λουκάς ευχαρίστησε τους γονείς του και όλους όσοι του στάθηκαν στην μέχρι τώρα πορεία του. Ιδιαίτερα ευχαρίστησε τον Μητροπολίτη Μονεμβασίας και Σπάρτης για την αγάπη με την οποία τον περιέβαλε από την πρώτη στιγμή της γνωριμίας τους, καθώς και για τις πατρικές συμβουλές και την πνευματική ενδυνάμωση που του παρέχει σε κάθε δύσκολη στιγμή της ζωής του.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τον επιστήθιο σταυρό προσέφεραν στον π. Λουκά οι κυρίες του Λευκοχώματος, ως ένδειξη αγάπης και αναγνώρισης του έργου του στην εν λόγω Ενορία. Με την ολοκλήρωση της τελετής έγινε διανομή των αντίδωρων από το νέο Αρχιμανδρίτη, ο οποίος δέχθηκε τις ευχές του εκκλησιάσματος.

 
Αποστολή της δικής σου   είδησης   ή   αγγελίας
 

Τιμές Καυσίμων ΛΑΚΩΝΙΑΣ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΛΑΚΩΝΙΑΣ

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΛΑΚΩΝΙΑΣ