Μια σειρά εκδηλώσεων με τον τίτλο «Μέγα το της Θαλάσσης Κράτος», διοργανώθηκαν από το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού, αρχής γενομένης από την Παρασκευή 8 Ιουνίου 2018, αμέσως μετά την ολοκλήρωση της άσκησης «ΚΑΤΑΙΓΙΣ 2018».

Στόχος των εκδηλώσεων ήταν να αναδειχθούν και να ενισχυθούν οι άρρηκτοι δεσμοί του Ελληνικού λαού με τη θάλασσα και το Πολεμικό Ναυτικό, που αποτελεί βασικό παράγοντα της Εθνικής ισχύος, θεματοφύλακα των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων, και προασπιστή της εδαφικής μας ακεραιότητας, ενώ παράλληλα να προβληθεί η πλούσια Ναυτική Παράδοση και η Ναυτική Ιστορία της Ελλάδας.

Οι εκδηλώσεις «Μέγα το της Θαλάσσης Κράτος» ολοκληρώθηκαν τη Δευτέρα 11 Ιουνίου με την επιθεώρηση του Στόλου εν πλω, από τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας, στο Σαρωνικό Κόλπο.

Εκεί βρέθηκε και ο Βουλευτής Λακωνίας και πρώην Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, Θανάσης Δαβάκης, ύστερα από πρόσκληση του Αρχηγού του Πολεμικού Ναυτικού, Αντιναύαρχου Ν. Τσούνη. Εκεί ο Λάκωνας Βουλευτής συναντήθηκε και φωτογραφήθηκε με τον επίτιμο Διοικητή 1ης Στρατιάς, Στρατηγό Κωνσταντίνο Κόρκα. Μάλιστα, σε σχετικό μήνυμά του στην προσωπική του σελίδα σε μέσω κοινωνικής δικτύωσης ο κ Δαβάκης γράφει:

«Σήμερα (11/6) το μεσημέρι ήμουν καλεσμένος από τον Αρχηγό τού Πολεμικού Ναυτικού Αντιναύαρχο Ν.Τσούνη στο Θωρηκτό Αβέρωφ, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του Π.Ν με τίτλο «Μέγα το της θαλάσσης Κράτος». Εκεί είχα τη μεγάλη τιμή να ξανασυναντήσω το ζωντανό θρύλο του Στρατού μας-επίτιμο Διοικητή 1ης Στρατιάς-Ιερολοχίτη Στρατηγό Κωνσταντίνο Κόρκα, ο οποίος αν και διάγει το εκατοστό έτος του, έχει ψυχή νεαρού Εύελπι!».