Τον σπουδαίο Παύλο Γιαννακόπουλο αποχαιρέτισε με μηνύματά του και σχετικές ανακοινώσεις το σύνολο του πολιτικού και αθλητικού -κι όχι μόνο- κόσμου.

Το θλιβερό γεγονός του θανάτου του επιχειρηματία και αθλητικού παράγοντα γνωστοποίησε με ανακοίνωσή της η εταιρεία του Ομίλου Γιαννακόπουλου, ΒΙΑΝΕΞ, την Κυριακή 10 Ιουνίου, αναφέροντας:
«Με βαθιά θλίψη και ανείπωτο πόνο η οικογένεια της ΒΙΑΝΕΞ αποχαιρετά υποκλινόμενη τον Ιδρυτή και Πρόεδρό της. Ο Παύλος Γιαννακόπουλος μπορεί να μην είναι πια κοντά μας, όμως, ό,τι μεγαλειώδες δημιούργησε και όλοι όσους ευεργέτησε είναι εδώ για να τον θυμίζουν για πάντα.
Με πείσμα σπαρτιάτικο και οξύνοια χαρακτηριστική συστήνει αυτήν που έμελε να γίνει η μεγαλύτερη φαρμακοβιομηχανία της Ελλάδας και μια από τις μεγαλύτερες της Ευρώπης. Στα 70 χρόνια ενεργής επαγγελματικής παρουσίας του Πατριάρχη της ελληνικής βιομηχανίας, μόνο επιτυχίες, επενδύσεις και χιλιάδες θέσεις εργασίας σημειώνονται. Όλες οι εταιρείες Κολοσσοί του φαρμάκου επιθυμούν να συνάψουν συνεργασία μαζί του, το όνομά του ταυτίζεται με το ήθος, την ακεραιότητα και την αποτελεσματικότητα, ενώ ο ίδιος ακούραστος δε σταματά να αναζητεί νέους δρόμους έρευνας και ανάπτυξης. Έχοντας πάντα τον Άνθρωπο ως βασική του αξιακή προτεραιότητα, δημιουργεί σχέσεις ζωής με τους εργαζομένους του και όποιον συναναστρέφεται.
Ως ελάχιστο φόρο τιμής, η ΒΙΑΝΕΞ Α.Ε αποφασίζει η σημαία της να κυματίζει μεσίστια σε όλες τις εγκαταστάσεις και τα γραφεία της εως και την ημέρα της Κηδείας, ενώ η 10η Ιουνίου κηρύσσεται ως επίσημη μέρα Πένθους και Αργίας εφεξής».

Ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, επικοινώνησε τηλεφωνικώς με τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο, γιο του εκλιπόντα, στον οποίο εξέφρασε συλλυπητήριά του προς την οικογένεια.

Ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας έγραψε στο twitter: «Αντίο στον Παύλο Γιαννακόπουλο. Τον άνθρωπο, τον επιχειρηματία, τον αθλητικό παράγοντα άλλου τύπου, τον θεμελιωτή του μεγάλου μπασκετικού Παναθηναϊκού» αναφέρει στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter και προσθέτει «Αφήνει ένα τεράστιο κενό στον ελληνικό αθλητισμό και στις καρδιές όσων ξέρουν να εκτιμούν τη σεμνότητα και την ανιδιοτελή προσφορά».

Ο Πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, δήλωσε: «Με λύπη πληροφορήθηκα την απώλεια του Παύλου Γιαννακόπουλου, λίγο μετά τον χαμό του αδελφού του Κώστα. Ο Παύλος Γιαννακόπουλος υπήρξε ένας επιτυχημένος Έλληνας φαρμακοβιομήχανος, ο οποίος προσέφερε στην Ελλάδα επενδύσεις και χιλιάδες θέσεις εργασίας κι άνοιξε νέους δρόμους στην έρευνα και την ανάπτυξη. Επίσης, ως Πρόεδρος της ΚΑΕ Παναθηναϊκός, έφερε στην Ελλάδα έξι Κύπελλα Πρωταθλητριών Ευρώπης στο μπάσκετ.
Στους οικείους του, στην οικογένεια των εργαζομένων της ΒΙΑΝΕΞ και στην ΚΑΕ Παναθηναϊκός εκφράζω τα ειλικρινή συλλυπητήριά μου».

Κυριάκος Μητσοτάκης: «Ο Παύλος Γιαννακόπουλος ήταν ένας σπουδαίος αθλητικός παράγοντας που οδήγησε τον Παναθηναϊκό σε μεγάλες επιτυχίες και έχαιρε καθολικής εκτίμησης. Και ένας πολύ σημαντικός επιχειρηματίας, με ξεχωριστή διαδρομή. Στην οικογένειά του εκφράζω τα πιο θερμά μου συλλυπητήρια».

Υπουργός Υγείας, Ανδρέας Ξάνθος: «Ο Π. Γιαννακόπουλος «έφυγε» από τη ζωή έχοντας διαγράψει μια αξιοσημείωτη διαδρομή στην επιχειρηματική και κοινωνική ζωή της χώρας. Η απώλειά του είναι μεγάλη όχι μόνο για τους οικείους του, τους συνεργάτες και τους ανθρώπους της επιχείρησής του, αλλά και για την εγχώρια φαρμακοβιομηχανία και για τον κόσμο της παραγωγικής οικονομικής δραστηριότητας στην Ελλάδα. Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του».

Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης: «Ο Παύλος Γιαννακόπουλος κατάφερε κάτι σπάνιο στον ελληνικό αθλητισμό, καθώς μέσα από τη διαδρομή του ως αθλητικός παράγοντας και την τεράστια προσφορά του στον μπασκετικό Παναθηναϊκό, κέρδισε καθολικά το σεβασμό ακόμη και των αντιπάλων του. Τα συλλυπητήριά μου στους οικείους του και την οικογένεια του Παναθηναϊκού».

ΚΑΕ Παναθηναϊκός: «Η ΚΑΕ Παναθηναϊκός Superfoods αναζητεί τις λέξεις, για να αποχαιρετήσει τον Παύλο Γιαννακόπουλο, τον άνθρωπο που άλλαξε το ρου της ιστορίας της, το ελληνικό μπάσκετ, τον ελληνικό αθλητισμό.
Ο Παύλος Γιαννακόπουλος μπορεί να έφυγε σήμερα, αλλά οι ιδέες του θα ζουν και θα δημιουργούν νέες γενιές Παναθηναϊκών για πάντα.
Παύλος Γιαννακόπουλος. Ο άνθρωπος που θα ζει για πάντα στις καρδιές μας.»

Ερασιτέχνης Παναθηναϊκός: «Ο Παναθηναϊκός Α.Ο. και σύσσωμη η Παναθηναϊκή οικογένεια εκφράζουν την οδύνη τους για την απώλεια του Παύλου Γιαννακόπουλου, του ανθρώπου που άλλαξε το ρου της ιστορίας του συλλόγου μας και γενικότερα του ελληνικού αθλητισμού.
Τα λόγια δεν μπορούν να περιγράψουν τη θλίψη όλων των Παναθηναϊκών για τον θάνατο του εμβληματικού μας ηγέτη, που μπορεί να έφυγε σήμερα από τη ζωή, αλλά θα ζει για πάντα στις καρδιές μας».

ΠΑΕ Παναθηναϊκός: «Το Διοικητικό συμβούλιο της ΠΑΕ Παναθηναϊκός εκφράζει τα βαθιά του συλλυπητήρια στην οικογένεια και στους οικείους του Παύλου Γιαννακόπουλου, που έφυγε από τη ζωή αφήνοντας τεράστια παρακαταθήκη και ξεχωριστές αναμνήσεις στην οικογένεια του Παναθηναϊκού. Ένας εμβληματικός ηγέτης που θα ζει για πάντα στις καρδιές όλων των Παναθηναϊκών».

ΕΒΕΑ: «Ο πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών Κωνσταντίνος Μίχαλος, η Διοικητική Επιτροπή και το Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΒΕΑ εκφράζουν τα θερμά τους συλλυπητήρια στην οικογένεια του Παύλου Γιαννακόπουλου.
Ενός δημιουργικού ανθρώπου, με αποδεδειγμένες επιχειρηματικές ικανότητες, αλλά και κοινωνικές ευαισθησίες.
Με πολυετή προσφορά στην αναβάθμιση του επιμελητηριακού θεσμού και αφοσίωση στον αγώνα για την επιχειρηματικότητα και την ανάπτυξη του τόπου. Ενός ανθρώπου που τίμησε με την παρουσία του και τις ιδέες του την Επιμελητηριακή Κοινότητα και ιδιαίτερα το ΕΒΕΑ.
Ενός σπουδαίου Έλληνα που τον διέκρινε το αθλητικό ιδεώδες και συνέφερε τα μέγιστα στον ελληνικό αθλητισμό, κερδίζοντας μεγάλες ευρωπαϊκές και διεθνείς διακρίσεις.
Στους οικείους του, την επιχειρηματική και αθλητική οικογένεια του εκφράζουμε τα πιο θερμά συλλυπητήριά μας».

Υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος: «Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του αείμνηστου Παύλου Γιαννακόπουλου και στην οικογένεια του Παναθηναϊκού. Τον γνωρίσαμε σαν την ήρεμη δύναμη του αθλητισμού, των επιχειρήσεων, άριστο οικογενειάρχη και πιστό αγαπητό φίλο στην παρέα του. Θα τον θυμόμαστε πάντα. Καλό Ταξίδι, Πρόεδρε».

Φώφη Γεννηματά: «Έφυγε από τη ζωή ο Παύλος Γιαννακόπουλος. Με θλίψη αποχαιρετώ το σεμνό άνθρωπο & οικογενειάρχη, επιτυχημένο επιχειρηματία, κορυφαίο του αθλητισμού, το δημιουργό του μεγάλου μπασκετικού Παναθηναϊκού. Το έργο του θα τον θυμίζει για πάντα. Ειλικρινή συλλυπητήρια στην οικογένειά του».

Σταύρος Θεοδωράκης: «Ο Παύλος Γιαννακόπουλος εκπροσωπούσε μια γενιά επιχειρηματιών που σιγά σιγά χάνεται από τη χώρα. Δουλευταράς, εφευρετικός, πεισματάρης, με πίστη στους Έλληνες - στα μυαλά τους και στα χέρια τους. Τα συλλυπητήριά μου στη μεγάλη οικογένειά του - προσωπική, επιχειρηματική, αθλητική».

Απόστολος Τζιτζικώστας: «Έφυγε ένας σπουδαίος άνθρωπος, ένας πρωτοπόρος αυτοδημιούργητος επιχειρηματίας, με ανεκτίμητη προσφορά στον ελληνικό αθλητισμό».

Νέα Δημοκρατία: «Η Νέα Δημοκρατία αποχαιρετά σήμερα τον Παύλο Γιαννακόπουλο με θλίψη, αλλά και σεβασμό. Έναν σημαντικό επιχειρηματία της φαρμακοβιομηχανίας και έναν σπουδαίο παράγοντα του αθλητισμού που όχι μόνον έθετε πάντα μεγάλους στόχους, αλλά ήξερε και να τους πετυχαίνει. Ο Παύλος Γιαννακόπουλος υπηρέτησε για δεκαετίες το ελληνικό μπάσκετ και οδήγησε τον Παναθηναϊκό επανειλημμένα στην κορυφή της Ευρώπης κερδίζοντας την εκτίμηση ακόμη και των αντιπάλων του. Στους οικείους του εκφράζουμε τα πιο ειλικρινή μας συλλυπητήρια».

Κίνημα Αλλαγής: «Ο Παύλος Γιαννακόπουλος, υπήρξε κορυφαίος αθλητικός παράγοντας της χώρας, με ιδιαίτερη αγάπη για το μπάσκετ. Για περισσότερα από 40 χρόνια στήριξε με αγνή αγάπη, δυναμισμό και πάθος τον ελληνικό αθλητισμό προσφέροντας του κορυφαίες διακρίσεις, κάνοντας το ελληνικό μπάσκετ πρωταγωνιστή σε ευρωπαϊκό επίπεδο».

Ένωση Κεντρώων: «Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του Παύλου Γιαννακόπουλου και στους οικείους του. Ο Παύλος Γιαννακόπουλος υπήρξε ένας από τους πρωτοποριακούς επιχειρηματίες και προσέφερε στην ελληνική οικονομία. Οφείλουν η οικογένεια του και οι συνεργάτες του, να συνεχίσουν αυτή την πορεία και να τιμήσουν το έργο και την προσφορά του».

ΚΑΕ Ολυμπιακός: «Η ΚΑΕ Ολυμπιακός εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια στην οικογένεια του Παύλου Γιαννακόπουλου. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει»

ΚΑΕ Άρης: «Το ελληνικό μπάσκετ πενθεί και η Ελλάδα όλη πενθεί. Η μπασκετική οικογένεια που έχει προσφέρει στην καλαθοσφαίριση ίσως όσο καμία άλλη, έχασε ένα από τα πιο σημαντικά μέλη της. Ολόκληρη η οικογένεια του ΑΡΗ στο πλευρό της ελληνικής και παγκόσμιας μπασκετικής οικογένειας, στέλνει τα πιο ειλικρινή συλλυπητήρια στην οικογένεια Γιαννακόπουλου. Ένας άνθρωπος, το έργο του οποίου θα το καταλάβουμε στις επόμενες γενιές, “έφυγε” απο κοντά μας. Η λέξη συλλυπητήρια δεν μπορεί να περιγράψει τα συναισθήματα μας. Ξέρουμε ότι το πνεύμα του θα είναι πάντοτε κοντά μας».

ΚΑΕ ΑΕΚ: «H AEK Β.C. και ο Μάκης Αγγελόπουλος συμμετέχουν στο βαρύ πένθος του Παναθηναϊκού για το χαμό του Παύλου Γιαννακόπουλου.
Εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια προς τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο και τα λοιπά μέλη της οικογένειας του εκλιπόντος».

ΠΑΕ ΑΕΚ: «Σύσσωμη η κιτρινόμαυρη οικογένεια, οι αθλητές, οι παράγοντες και οι παλαίμαχοι του συλλόγου μας αισθάνονται τη βαθιά υποχρέωση να αποτίσουν φόρο τιμής στη μνήμη του Παύλου Γιαννακόπουλου.
Ο εκλιπών υπήρξε ο μεγάλος ηγέτης του Παναθηναϊκού, σκληρός αλλά και σεβάσμιος αντίπαλος για τη δική μας ομάδα σε ολόκληρη τη διάρκεια της παραγοντικής του διαδρομής, ενώ πρόσφερε τα μέγιστα στον ελληνικό αθλητισμό.
Τα θερμά μας συλλυπητήρια για τη μεγάλη απώλεια στην οικογένειά του, στον γιο του Δημήτρη, αλλά και σε όλους τους φιλάθλους του Παναθηναϊκού που σήμερα πενθούν το χαμό του ιστορικού τους ηγέτη».

ΠΑΕ ΠΑΟΚ: «Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του Παύλου Γιαννακόπουλου. Ο ελληνικός αθλητισμός θρηνεί έναν οραματιστή παράγοντα με ανεκτίμητη προσφορά».

ΑΕ Σπάρτη: «Το ερασιτεχνικό τμήμα της Αθλητικής Ένωσης Σπαρτης εκφράζει τα θερμά συλλυπητήρια για την απώλεια του Παύλου Γιαννακόπουλου, ενός μεγάλου ανθρώπου-οικογενειάρχη-επιχειρηματία-αθλητικού παράγοντα. Ας ειναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάζει. Ο Θεός να αναπαύσει την ψυχή του και να δώσει δύναμη και κουράγιο στους οικείους του».

ΑΕ Σπάρτη ΠΑΕ: «Αποχαιρετούμε σήμερα τον Παύλο Γιαννακόπουλο τον μεγαλύτερο αυτοδημιούργητο Έλληνα επιχειρηματία, τον μακράν μεγαλύτερο αθλητικό παράγοντα της χώρας, τον έντιμο άνθρωπο, τον φιλάνθρωπο, τον οικογενειάρχη πού νοιαζόταν για όλους, και προ πάντων ένα μεγάλο Λάκωνα. Νοιώθουμε υπερηφάνεια πού τον γνωρίσαμε από κοντά και νοιώθουμε ευγνώμονες. Εκφράζουμε τη βαθειά λύπη μας προς την οικογένεια για το χαμό του. Καλό ταξίδι».

Νίκος Γκάλης: «Σήμερα αποχαιρετούμε με θλίψη τον Παύλο που γνώρισα πρόεδρο, τον έκανα φίλο και τον ένιωθα πατέρα. Αγαπούσε την ομάδα του όσο κανείς και κρατούσε τον λόγο του όσο λίγοι. Θα λείψει σ’ εμένα, όπως και σε ολόκληρο τον χώρο του αθλητισμού, αλλά δεν θα ξεχαστεί ποτέ. Τα βαθιά συλλυπητήριά μου στην οικογένειά του».

Μπαρτσελόνα: «Η Μπαρτσελόνα συλλυπείται για την απώλεια του Παύλου Γιαννακόπουλου και στέλνει μία τεράστια αγκαλιά σε ολόκληρο τον Παναθηναϊκό».

Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης: «Τα μέλη του Δ.Σ. της ΕΟΚ και ο πρόεδρος Γιώργος Βασιλακόπουλος πληροφορήθηκαν με αίσθημα βαθιάς θλίψης την είδηση του θανάτου του Παύλου Γιαννακόπουλου. Ένας άνθρωπος που αφιέρωσε την ζωή του στον αθλητισμό, με αγνή και ανιδιοτελή προσφορά, και κυρίως στο άθλημα του μπάσκετ, όντας ένας εξ αυτών που συνέδραμαν ουσιαστικά στην εξέλιξή του στην Ελλάδα. Σε εποχές πιο δύσκολες για τον αθλητισμό συνολικά, αλλά και πιο αγνές και με ανιδιοτελή κίνητρα και φίλαθλα αισθήματα, ο Παύλος Γιαννακόπουλος έβαλε την του σφραγίδα στον χώρο. Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στης οικογένειά του. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει».

Euroleague: «Η Euroleague Basketball σκύβει το κεφάλι στο άκουσμα της είδησης του θανάτου του εμβληματικού παράγοντα του Παναθηναϊκού, Παύλου Γιαννακόπουλου. Ήταν ένας αγωνιστής του αθλήματος, ο Παύλος Γιαννακόπουλος μαζί με τον αδερφό του Θανάση Γιαννακόπουλο ήταν ο ηγέτης του Παναθηναϊκού για ένα τέταρτο του αιώνα από το 1987 μέχρι το 2012. Ο Παύλος Γιαννακόπουλος υπηρέτησε ως πρόεδρος της ομάδας μπάσκετ όλη αυτή την περίοδο, είτε μόνος είτε μαζί με τον αδερφό του Θανάση, μέχρις ότου ο γιός του Παύλος Γιαννακόπουλος, Δημήτριος Γιαννακόπουλος, ανέλαβε το 2012.
Με τον Παύλο Γιαννακόπουλο στο τιμόνι, ο Παναθηναϊκός κέρδισε έξι τρόπαια στην Euroleague, το Διηπειρωτικό Κύπελλο το 1996, 13 τίτλους Ελληνικού Πρωταθλήματος και 9 Κύπελλα Ελλάδας. Η αφοσίωσή του στους παίκτες και τους προπονητές και η δέσμευση για την αριστεία καθιέρωσαν τον Παναθηναϊκό ως έναν σύλλογο για τον οποίο παίζουν μεγάλοι παίκτες σε όλη την Ευρώπη. Η αριστεία του ως στέλεχος του μπάσκετ χαιρετίστηκε από την Euroleague Basketball το 2011 όταν ο ίδιος και ο Θανάσης Γιαννακόπουλος ονομάστηκαν από κοινού νικητές του βραβείου Executive of the Year για την σεζόν της Euroleague 2010-2011.
Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος μπάσκετ της Euroleague, Τζόρντι Μπερτομέου, θα ήθελε να εκφράσει δημόσια τα συλλυπητήριά του στον γιο του Παύλου Γιαννακόπουλου, Δημήτριο Γιαννακόπουλο, στον αδελφό του Θανάση Γιαννακόπουλο και συνολικά στην οικογένεια του Παναθηναϊκού: «Αυτή είναι μια θλιβερή μέρα για το Ευρωπαϊκό μπάσκετ και ειδικά για μένα γιατί με την απώλεια του Παύλου Γιαννακόπουλου έχασα επίσης έναν φίλο. Ο Παύλος και ο Θανάσης ήταν η κινητήρια δύναμη στην οικοδόμηση του Παναθηναϊκού στην αθλητική αυτοκρατορία Η παθιασμένη και σταθερή υποστήριξη του συλλόγου τους. έκανε τον Παναθηναϊκό σε ένα μοντέλο μεγαλοπρεπές που οι σύλλογοι σε ολόκληρη την Ευρώπη και πέρα από αυτή προσπαθούσαν να τους μοιάσουν. Ο Παύλος έφερε το όραμα και τον ρεαλισμό στις αποφάσεις που έλαβε και βοήθησε όλο το ευρωπαϊκό μπάσκετ να κάνει πολλά βήματα μπροστά τις δεκαετίες της συμμετοχής του, ήταν ένα αληθινό παράδειγμα αγάπης για το μπάσκετ, ο Παύλος αφήνει πίσω του μια μεγάλη κληρονομιά επιτυχίας και θα λείψει πολύ.
Η αγάπη του Παύλου Γιαννακόπουλου για τον Παναθηναϊκό δεν γνώριζε τα όρια και η επιθυμία του να δει τον σύλλογο μεταξύ των καλύτερων στο μπάσκετ τον οδήγησε να προσλάβει πρωταγωνιστές αθλητές παγκόσμιας κλάσης από όλο τον κόσμο, όπως οι Αμερικανοί Ντομινίκ Ουίλκινς και Μπάιρον Σκοτ. Οι ευρωπαϊκοί θρύλοι Dejan Bodiroga, Dino Radja και Sarunas Jasikevicius. και τους καλύτερους του ελληνικού μπάσκετ, όπως ο Φραγκίσκος Αλβέρτης, ο Δημήτρης Διαμαντίδης, ο Νίκος Γκάλης και ο Παναγιώτης Γιαννάκης, που πρωταγωνίστησαν στους Πράσινους σε διάφορα στάδια.
Ακόμη κι όταν ο Παύλος Γιαννακόπουλος παραιτήθηκε από πρόεδρος του Παναθηναϊκού, έριξε μια γιγαντιαία σκιά και παρέμεινε μια σημαντική επιρροή τόσο στο club όσο και στους οπαδούς. Όλοι όσοι βρίσκονται στην Euroleague και οι συμμετέχοντες μας σύλλογοι τον χαιρετίζουν για τελευταία φορά για τις πολυάριθμες συμβολές του στον Ευρωπαϊκό αθλητισμό γενικότερα και στο μπάσκετ ειδικότερα. Η μνήμη του να είναι ευλογία για την οικογένειά του».

Ένωση Σωματείων Καλαθοσφαίρισης Αττικής: «Το ΔΣ και σύσσωμο το προσωπικό της ΕΣΚΑ εκφράζουν τα θερμότατα συλλυπητήριά τους προς την οικογένεια του Παύλου Γιαννακόπουλου, ο οποίος «έφυγε» από την ζωή, ξεκινώντας για το μεγάλο «ταξίδι», λίγες ημέρες μετά την απώλεια του και του αδερφού του, Κώστα. Ο εκλιπών υπήρξε εμβληματικός παράγοντας του μπασκετικού -και όχι μόνο- Παναθηναϊκού, προσφέροντας ιστορικές και μεγαλειώδεις στιγμές, τόσο προς την αγαπημένη του ομάδα, όσο και γενικότερα στον ελληνικό αθλητισμό!».

ΕΠΣ Λακωνίας: «Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΣ Λακωνίας,εκφράζει τα Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια και στους συγγενείς του αείμνηστου Παύλου Γιαννακόπουλου,ο όποιος ανιδιοτελώς προσέφερε στο τόπο μας και στον Ελληνικό αθλητισμό».

Σπαρτιατικός: «Με μεγάλη θλίψη πληροφορηθήκαμε τον χαμό του συντοπίτη μας Λάκωνα Παύλου Γιαννακόπουλου, λίγο μετά την απώλεια του αγαπημένου αδελφού του Κώστα.
Μιας εξέχουσας επιχειρηματικής και αθλητικής προσωπικότητας που άφησε αναλλοίωτο το στίγμα του στα επιχειρηματικά και αθλητικά δρώμενα της χώρας μας.
Η ανιδιοτελής ενασχόληση του με την καλαθοσφαίριση, ως προέδρου της ΚΑΕ Παναθηναϊκός, έδωσε πνοή στο άθλημα και έφερε μεγάλες επιτυχίες στη χώρα μας με την κατάκτηση έξι πρωταθλημάτων Ευρώπης από την αγαπημένη του ομάδα τον Παναθηναϊκό. Μεγάλη επίσης και ανεκτίμητη ήταν η προσφορά του στην ιδιαίτερη πατρίδα του τη Λακωνία και το χωριό του τη Σελλασία που ποτέ δεν ξέχασε και με κάθε ευκαιρία βοηθούσε.
Σύσσωμο του ΔΣ του Σπαρτιατικού ΓΣ εκφράζει τα ειλικρινή του συλλυπητήρια στα μέλη της οικογένειας του εκλιπόντος αλλά και στην ΚΑΕ Παναθηναϊκός».

«Η απόλυτη Παναθηναϊκή καρδιά έπαψε να χτυπάει πια. Είχα τη χαρά και την τύχη να τον γνωρίζω προσωπικά. Τι γλυκός άνθρωπος τι τρυφερός άνθρωπος! Η εξαίρεση των εξαιρέσεων στο χώρο του επιχειρείν! Ό,τι υγιές στον Παναθηναϊκό ήταν είναι και θα είναι η ψυχή του ακριβού μας Παύλου. Θα ζει πάντα στις καρδιές μας και θα φωτίζει κάθε σωστή αθλητική προσπάθεια!», έγραψε στο Facebook ο παρουσιαστής Ανδρέας Μικρούτσικος, ένας από τους πιο γνωστούς φιλάθλους του Παναθηναϊκού.

«Δεν θέλω να πω κάτι για το μπάσκετ. Το μόνο που θέλω να πω είναι συλλυπητήρια στην οικογένεια Γιαννακόπουλου για τον χαμό του Παύλου Γιαννακόπουλου, ο οποίος ήταν από τους μεγαλύτερους παράγοντες του ελληνικού αθλητισμού», σημείωσε μετά τον τρίτο τελικό της σειράς για το Πρωτάθλημα μεταξύ ΠΑΟ-ΟΣΦΠ, που διεξήχχθει στις 10 Ιουνίου, ο αρχηγός των ερυθρολεύκων Βασίλης Σπανούλης.