Υλικά

  • 4 πατάτες μέτριες
  • 4 φέτες μπέικον
  • 1 πιπεριά Φλωρίνης σε κομματάκια
  • 1 κ.γ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 100 γρ. τριμμένη γραβιέρα
  • Αλατοπίπερο
  • 1 κ.γ. πάπρικα
  • Λίγο λάδι­ Λακωνίας

Παρασκευή

Βράζετε τις πατάτες με τη φλούδα σε αλατισμένο νερό για 15΄. Θέλετε να «κρατούν» στο πιρούνι. Τις αδειάζετε σαν βάρκα και τις τοποθετείτε σε φωλιές από αλουμινόχαρτο. Τη σάρκα την πολτοποιείτε με το μπέικον, προσθέτετε το λάδι και τα μπαχάρια.

Ανακατεύετε με τα υπόλοιπα υλικά, αλλά κρατάτε λίγο, ελάχιστο, τυρί για από πάνω. Γεμίζετε τις πατάτες και πασπαλίζετε με το τυρί. Ψήνετε σε μέτριο προς δυνατό φούρνο για περίπου 20΄. Λίγο σκόρδο στο μείγμα εντείνει τη γεύση.