Μια ακόμα υπηρεσία στο Κέντρο Νόησις

ΣΠΑΡΤΗ. Το πρωτοπορειακό τέστ γλωσσικής αξιολόγησης «Λογόμετρο» παρουσιάζει το Κέντρο Νόησις μέσα από το notospress.gr. «Πρόκειται για το εγκεκριμένο τέστ ανίχνευσης γλωσσικών δυσκολιών στον προφορικό λόγο σε παιδιά προσχολικής και πρώτης σχολικής ηλικίας» θα πει η κ Νικολέτα Παπαδοπούλου εξηγώντας ότι πρόκειται για ένα προληπτικό μέτρο πριν τα παιδιά αποκτήσουν αρνητικές εμπειρίες από την φοίτησή τους χωρίς επίγνωση της κατάστασης τους.

Απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 4 έως 7 ετών. Έχει σχεδιαστεί από ελληνική επιστημονική ομάδα και το σημαντικότερο έχει σταθμιστεί σε περισσότερα από 1000 παιδιά. Η αξιολόγηση που γίνει είναι έγκυρη, μοιάζει με παιχνίδι σε tadlet και χορηγείται μόνο από πιστοποιημένους επαγγελματίες.

Η Νικολέτα Παπαδοπούλου μας υποδέχθηκε στο φιλόξενο κέντρο Κέντρο Νόησις και εξήγησε ότι «χωρίς διάγνωση και εξειδικευμένη υποστήριξη οι επιπτώσεις της αναπτυξιακής γλωσσικής διαταραχής μπορούν να επιμείνουν μέχρι την ενήλικη ζωή αυξάνοντας τον κίνδυνο για εκπαιδευτική αποτυχία και δυσκολεύοντας την επαγγελματική σταδιοδρομία». Κάθε γονέας, μπορεί να συνοδεύσει το παιδί του για ένα εύκολο και απλό έλεγχο.

Περισσότερα και χρησιμότερα στο video απο την τηλεοπτική εκπομπή "λακωνικά" [Τρίτη 12/6 20:00 Μεσόγειοςtv].

Διαδικασία Γλωσσικής Αξιολόγησης – Λογόμετρο

Τηλ. 27310 20793

info@kentronoisis.gr

Nικολέτα Παπαδοπούλου

Υπεύθυνη Κέντρου Λογοθεραπείας «Νόησις»

Λογοθεραπεύτρια Msc