Με το ιδιαίτερα σημαντικό μήνυμα «Ας νικήσουμε την ρύπανση του πλαστικού» πραγματοποιήθηκε ο φετινός εορτασμός της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος. Στόχος είναι να σταματήσει η μόλυνση του πλανήτη καταπολεμώντας μία από τις μεγαλύτερες περιβαλλοντικές προκλήσεις της σύγχρονης εποχής, το πλαστικό!

Με στόχο την ευαισθητοποίηση των μαθητών γύρω από αυτό το σύγχρονο περιβαλλοντικό πρόβλημα το οποίο αντιμετωπίζουν οι φυσικοί πόροι (όπως το νερό, ο αέρας, τα ενδιαιτήματα και τα είδη που ζουν σε αυτά) αλλά και ο άνθρωπος, ο Φορέας Διαχείρισης Πάρνωνα, Μουστού, Μαινάλου και Μονεμβασίας, στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος (5/6), υλοποίησε για 8η συνεχή χρονιά, διήμερο δράσεων περιβαλλοντικής ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης.

Την Τρίτη 05 Ιουνίου υλοποιήθηκε εθελοντικός καθαρισμός στην περιοχή «Χερονησίου» (Περιοχή Απόλυτης Προστασίας της Φύσης - υγροτόπου Μουστού) από τους 74 μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Αγίου Ανδρέα, ενώ σε συνέχεια του καθαρισμού, πραγματοποιήθηκαν παρουσίαση και περιβαλλοντικές δραστηριότητες από τα στελέχη του Φορέα Διαχείρισης, σχετικά με τη φυσική κληρονομιά της λιμνοθάλασσας Μουστού. Την Τετάρτη 06 Ιουνίου ολοκληρώθηκε η επόμενη προγραμματισμένη δράση καθαρισμού στις ακτές του Παραλίου Άστρους από τους 32 μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Δολιανών.

Όλοι οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί που συμμετείχαν στις περιβαλλοντικές δράσεις έκαναν διαλογή των ανακυκλώσιμων υλικών απομακρύνοντας με οργανωμένο και προσεκτικό τρόπο «ξένα αντικείμενα» από τις ακτές, όπως π.χ. τα πλαστικά (μπουκάλια, ποτήρια, υλικά συσκευασίας και μικρότερα κομμάτια πλαστικών), τα χάρτινα υλικά (υλικά συσκευασίας), τα αντικείμενα από γυαλί και μέταλλο. Τα παιδιά με τον αυθορμητισμό τους απέδειξαν για άλλη μια φορά την οικολογική τους ευαισθησία και έστειλαν έμπρακτα το δικό τους μήνυμα για τη φροντίδα του φυσικού περιβάλλοντος στο οποίο διαβιούν, υπενθυμίζοντας το καθήκον όλων μας για άμεση ανάληψη δράσης!