Επιστολή στους Βουλευτές Σταύρο Ατραχωβίτη (Λακωνίας) και Παναγιώτα Βραντζά (Καρδίτσας) απέστειλε ο Πρόεδρος της Ένωσης Βιοκαλλιεργητών ΠΕ Λακωνίας, Δημήτρης Καραμπάσης, την Πέμπτη 7 Ιουνίου.

Ο κ. Καραμπάσης στην επιστολή του κάνει λόγω για «δυο μέτρα και δυο σταθμά» με αφορμή την τροπολογία που ψηφίστηκε στη Βουλή για τις ρυθμίσεις χρεών των ΟΕΒ και ΤΟΕΒ.

Αναλυτικά ολόκληρη η επιστολή αναφέρει:
«Πρόσφατα, στις 04 Ιουνίου 2018 ψηφίστηκε στη Βουλή, τροπολογία που έφεραν επτά Κυβερνητικοί Βουλευτές που έδωσε τη δυνατότητα στους ΟΕΒ και ΤΟΕΒ να ρυθμίσουν τα χρέη προς τη ΔΕΗ, και να ευνοηθούν από τη ρύθμιση τω 36 δόσεων. Όμως κύριοι Βουλευτές, αυτή η τροπολογία ήταν «δύο μέτρα δύο σταθμά». Εκτός από τους ΤΟΕΒ, υπάρχουν και τα φυσικά πρόσωπα (συνεταιριστικές γεωτρήσεις, κτηνοτροφικές μονάδες, θερμοκηπιακές μονάδες, καλλιεργητές κηπευτικών, εσπεριδοειδών κτλ) που δεν ανήκουν σε αυτούς, αλλά εξυπηρετούνται με το αγροτικό τιμολόγιο. Αυτοί δεν συμπεριλαμβάνονται στη ρύθμιση, ως ισχυρίζονται οι κατά τόπους Διευθύνσεις της ΔΕΗ. Επίσης, στα κριτήρια αξιολόγησης από πλευράς ΔΕΗ οι αγρότες έχουν εξομοιωθεί με τους επαγγελματίες. Θα έπρεπε να τους έχετε διευκρινήσει ότι ο επαγγελματίας έχει και τους 12 μήνες του χρόνου στέγη, ενώ ο αγρότης είναι έρμαιο των καιρικών συνθηκών και το μαγαζί του είναι ξέσκεπο. Σας ρωτάμε λοιπόν, τι σκοπεύετε να κάνετε άμεσα για άρση της αδικίας; Παρακαλούμε πολύ για την έγγραφη απάντησή σας».